024 公寓,立陶宛, ŠA atelier

位于维尔纽斯中央车站区的公寓被复活并适应了今天的生活方式。在一个相对较小的生活空间里,我们寻求光线和宽敞的印象,这将创造一个平静、轻盈和关怀的氛围。进入公寓后,你会发现自己处于两个体量之间的间隙,之后你会被推到整个公寓的明亮和开放的空间。

The apartment in Vilnius central station district was resurrected and adapted to today’s lifestyle. In a relatively small living space, we sought the impression of light and spaciousness that would create a calm, light, and caring atmosphere. Upon entering the apartment, you find yourself at a gap between two volumes, after which you are pushed out into the bright and open space of the whole apartment.

主要空间从隔断中释放出来。浴室、厨房、锅炉房和其他家庭功能都是由家具类型的墙组成的,它延伸到公寓的整个长度。此外,这个元素通过增加一个新的矢量,扭曲了通常的箱形几何形状。在夜间,公共空间的一部分被窗帘隔开,从而形成一个卧室。为了吸收从所有三个窗户进入的光线,地板、墙壁和天花板都充斥着纯白的颜色。它将各个平面合并成一个单一的、禁欲的背景,这使得单独制作的物体脱颖而出。

The main space is released from the partitions. The bathroom, kitchens, boiler room, and other household functions are composed to furniture type wall which stretches over the entire length of the apartment. Furthermore, this element distorts the usual boxy geometry by adding a new vector. During the night time, part of the common space is separated by a curtain, thus forming a bedroom. In order to absorb the light entering through all three windows, the floors, walls, and ceilings are flooded with a solid white color. It merges individual planes into a single, ascetic background, that makes individually made objects to stand out.

由主人设计的有机餐厅玻璃吊灯。窗台、厨房顶部和浴室地板的水磨石马赛克由收集的石头废料组成。由建筑师制作的不锈钢开关。室内的细节巧妙地反映了主人的创意、雄心和勇敢的个性。

Organic dining room glass chandelier designed by the owner. Window sills, kitchen top, and bathroom floor terrazzo mosaics composed of collected stone waste. Stainless steel switches made by architects. Details of the interior subtly reflect the owner’s creative, ambitious, and courageous personality.

Architects: SA atelier
Area: 38 m²
Year: 2020
Photographs: Darius Petrulaitis
Manufacturers: AutoDesk, Berta Bocullo, Paulius Rainys, ŠA atelier
Lead Architects: Gabrielė Šarkauskienė, Antanas Šarkauskas
City:Vilnius
Country:Lithuania

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注