Aculco住宅,墨西哥普韦布洛,AAPP

在以玄武岩悬崖、瀑布和自然闻名的墨西哥普韦布洛,PPAA为两个喜欢户外活动的兄弟设计了一个极简主义的空间。
在一次偶然的攀岩之旅中,两人在阿库尔科镇外发现了这片土地。在花了几年时间重新造林后,他们决定让墨西哥城的建筑公司PPAA在他们的土地上建造一个低影响的住宅。2017年,90平方米建筑竣工;PPAA成功设计了一个小而宽敞的家,以朴实无华的方式使用当地的材料。将其描述为“视图的容器”,房子是一个简单的事情,充分利用了其地形朝向和隔离。分为四个主要空间;一个客厅和厨房区域,一个浴室,和两个双人间,通过大的滑动门,房子面向周围的景观。一个与主楼相似的储藏室和一个外部庭院完成了“Aculco住宅”;一个宁静的地方。

In a Mexican pueblo famed for its dramatic basalt cliffs, waterfalls and nature, PPAA has designed a minimalist escape for two brothers fond of the outdoors.
The pair discovered the plot of land outside the town of Aculco whilst on a serendipitous rock climbing trip. After spending several years reforesting the site, they decided to enlist Mexico City-based architecture firm PPAA to build a low impact home on their land. In 2017, construction concluded on the 90-square-meter building; PPAA having successfully designed a small but spacious home that utilizes local materials in an unpretentious way. Describing it as “a container of views”, the house is a simple affair that makes the most of its topographical orientation and isolation. Divided into four primary spaces; a living and kitchen area, a bathroom, and two double bedrooms, the home opens onto the surrounding landscape through large sliding doors. A storage shed crafted in the likeness of the main building and an external patio complete the ‘Aculco House’; a place where serenity seems almost guaranteed.

Design: AAPP
Project: Aculco House
Photography: © Rafael Gamo