All’Arco公寓,意大利米兰,Tom’so Giunchi&Atelierzero

All’Arco是位于意大利米兰的19世纪极简公寓,由Atelierzero + Tommaso Giunchi设计。主要目标是创建一个公寓,在该公寓中,现代方法可以融入原始空间的独特灵魂。为了满足新租户(一对夫妇有两个孩子)的需要,内部分配进行了一些更改,他们通常喜欢在家里接待朋友和家人。饭厅和起居室最初是由内墙隔开的,它们已经结合在一起,形成了一个宽敞的空间,由平静的绿色光线定义
该公寓的突出特点是其长长的走廊,一个连接起居区和就寝区的宽敞分布空间,在整个空间内都可以欣赏到迷人的风景。在这里,原始的和多样化的地板已被拆除,取而代之的是连续不断的现代水泥砖表面,这与传统的米兰砖一样,由于其几何设计而具有当代感。主浴室经过了最重要的翻新,将石灰华细节与摩洛哥设计的瓷砖相结合,瓷砖将走廊的地板并置。
保留了现有的最具定义性的设计元素,例如木门及其装饰细节,经典的灰泥天花板和优雅的木地板,与项目的现代材料,饰面和颜色相呼应。除了让装修过程具有连续感之外,这还与并置的新元素形成对比。

All’Arco is a minimal 19th-century apartment located in Milan, Italy, designed by Atelierzero + Tommaso Giunchi. The main goal was the creation of an apartment in which a contemporary approach could fit within the unique soul of the original space. The internal distribution has undergone some changes to meet the needs of the new tenants, a couple with two children, who often love to host friends and family at home. The dining room and the living room, initially divided by an internal wall, have been united, creating a single vast space, defined by calm green light color.
The prominent feature of the apartment is its long hallway, a large distribution space that connects the living and sleeping areas, creating fascinating perspectives throughout the space. Here, the original and diverse floors have been removed and replaced with a continuous surface of contemporary cement tiles, which, referring to the traditional Milanese ones, give a touch of contemporaneity thanks to their geometric design. The main bathroom has undergone the most important renovation, combining travertine details with Moroccan design tiles, which juxtapose the flooring of the corridor.
The existing most defining design elements, such as wooden doors and their decorative details, classic stucco ceilings, and elegant wooden floors, have been maintained, offering a counterpart to the contemporary materials, finishes, and colors of the project. Besides allowing a sense of continuity to the renovation process, this also provides contrast with the juxtaposed new elements.

Design: Tom’so Giunchi & Atelierzero
Photography: Simone Furiosi

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注