Analog之家,美国, Olson Kundig + Faulkner Architects

Analog House是与客户–一位位于Truckee的建筑师–合作设计的,它庆祝了一个崎岖不平的高沙漠地带,那里有松树、芒果和暴露的玄武岩。住宅的足迹蜿蜒穿过地下空间,刻意塑造以保护现有的标本树,并创造一个受保护的内部庭院。整个住宅有广泛的透明度和夹层窗,提供了视野和日光,而大量的室内/室外连接将居住者与周围环境联系起来,这对这个活跃的家庭来说是一个重要的考虑。

Designed in collaboration with the client – an architect based in Truckee – Analog House celebrates a rugged, high desert site populated by ponderosa pine, manzanita, and exposed basalt. The home’s footprint meanders through the understory, deliberately shaped to preserve existing specimen trees and create a protected internal courtyard. Extensive transparency and clerestory windows throughout the home provide access to views and daylight, while numerous indoor/outdoor connections link occupants to their surroundings, an important consideration for this active family.

室内色调以混凝土和钢为特色,并以参与建筑环境和自然环境的动感装置为点缀。在住宅的入口处,钢网楼梯墙与上层的夹层窗配合使用,将日光引入室内空间,同时提供视觉和纹理的趣味。

The interior palette features concrete and steel, punctuated by kinetic devices that engage both the built environment and natural context. Just inside the home’s entry, a steel mesh stair wall works with upper-level clerestory windows to invite daylight into interior spaces while providing visual and textural interest.

化妆室的水槽参考了日本的竹制喷泉,也被称为sōzu,将一个标准的现成的淋浴阀重新想象成一个独特的、有重力反应的水龙头。餐厅的灯挂在定制的弯曲钢支架上,组织并隐藏了电线。在厨房和外部环绕式门廊之间,一个定制的壁炉可以通过手摇机制转换成阿根廷式烤架。

The powder room sink references Japanese bamboo fountains, also known as sōzu, reimagining a standard off-the-shelf shower valve as a unique, gravity-responsive faucet. Dining room lights hang from custom bent steel armatures that organize and conceal electrical cords. Bridging the kitchen and exterior wrap-around porch, a custom fireplace can be converted to an Argentinian grill via hand-cranked mechanisms.

玻璃墙的 “森林大厅 “将厨房和餐厅翼楼与客厅和主人套房连接起来,通过一个绿树成荫的队伍,可以看到四面八方的树林。客厅的夹层窗户,使空间充满了自然光,而悬臂式钢制屋顶为外部天井提供了掩护。

The glass-walled “forest hall” connects the kitchen and dining wing to the living room and master suite through a tree-lined procession with views of the surrounding woods on all sides. Clerestory windows line the living room, suffusing the space with natural light, while a cantilevered steel roof provides cover for an exterior patio.

一个低调的入口通向主人套房,其中包括一个亲密的起居室、开放式橱柜、睡眠区和浴室。由客户设计的定制床面向树木,而主浴室包含了一个私人的槽景和一个受保护的院子。

A discreet entry leads into the master suite, which includes an intimate sitting room, open casework closet, sleeping area, and bath. The custom bed, designed by the client, faces the trees, while the master bath incorporates a private slot view as well as a protected courtyard.

树屋 “是一座三层楼高的塔楼,耸立在住宅的主要体积之上。实心钢包层为塔楼面向街道的北面提供了隐私,过渡到塔楼其他面的大面积透明,这些面受到全年树木的保护。树屋为客人提供了卧室和附属浴室,以及一个可以看到Northstar滑雪场的屋顶平台。

The “treehouse,” a three-story tower, rises above the main volume of the home. Solid steel cladding grants privacy to the tower’s street-facing north side, transitioning to large areas of transparency on the other sides of the tower, which are protected by year-round tree cover. The treehouse provides bedrooms and attached baths for guests as well as a roof-top deck with views of Northstar Ski Resort.

“这是我第一次为建筑师同行设计房屋,与格雷格-福克纳合作是真正的快乐。虽然我在每个项目上都与我的客户密切合作,但格雷格和我把这种合作提升到了一个新的水平。这真的就像和一个同行一起工作,设计反映了我们在整个过程中享受的对话。-Tom Kundig, FAIA, RIBA, 设计负责人。

“This was my first time designing a home for a fellow architect, and it was a true pleasure to work with Greg Faulkner. Though I work closely with my clients on every project, Greg and I elevated that collaboration to a new level. It was truly like working alongside a peer, and the design reflects the dialogue that we enjoyed throughout the entire process.” –Tom Kundig, FAIA, RIBA, Design Principal.

Architects: Faulkner Architects, Olson Kundig
Area : 5430 ft²
Year : 2019
Photographs :Joe Fletcher
Manufacturers : Lutron, Dynamic Architectural Windows & Doors, BK Lighting, ACDC Lighting, Cardinal, Lindsley Lighting, FLOS, Lindsley Lighting, Jielde Lighting, Marset Lighting, Lucifer Lighting, Iguzzini Lighting, Tom Kundig Collection, Vode Lighting
General Contractor : Rickenbach Development and Construction
Civil Engineer : Shaw Engineering
Structural Engineer : CFBR Structural Group
Mechanical Engineer : Rock Point Engineering, Ltd.
Landscape Architect : Michael Boucher Landscape Architecture
Lighting Design : Niteo
Design Principals : Tom Kundig, FAIA, RIBA, Greg Faulkner
Project Manager / Project Architect : Steve Grim, AIA, LEED AP BD+C
Interior Design : Lesa Faulkner
City : Truckee
Country : United States