Anpha办公室,越南,AD9 Architects

Anpha办公室是在投资者对其功能进行了一些大的改变后成立的。起初,我们的任务是为5个家庭成员创造一个房子,包括一个祖母、一对已婚夫妇和他们的两个孩子。我们越来越习惯于西贡的住房项目,然而这个建筑有很大的长度,我们想利用这个特点,为家庭成员创造互动和联系的空间。我们为天窗预留了很大一部分长度,这是连接房子里其他空间的主要空间,活动,静态和非静态的平衡,空气流动,光线和自然。

Anpha office was formed after some big changes regarding its function from the investor. At first, we were tasked with creating a house for 5 family members, including a grandmother, a married couple and their two children. We are getting more accustomed to Saigon housing projects, however this construction has a big length, and we want to utilize that feature to create spaces that are interactive and connective for family members. We reserved a large portion of the length for the skylight, which is the main space to connect the rest of the spaces in the house, the activities, the balance between static and non-static, air movement, light and nature.

当建筑的基础完成后,投资者与我们分享了他的愿望,即转换建筑的功能,为经营一个中型的家庭企业服务,专门从事医药和医疗设备。这是我们在整个项目中最困难的部分,因为建筑基础是为家庭住房而做的。幸运的是,Anpha公司的每个办公室只有5-8名员工,这使得利用现有房间是可行的。我们用玻璃墙来最大限度地利用天窗的自然空间,所以几乎所有的工作空间都被两层自然环境所包围,公司的日常生活也更加有趣,因为员工可以随时看到对方,他们可以沉浸在自然的氛围中,感受树木的清新。这是我们确信摩天大楼里的办公室无法受益的特点。

When the base of the construction was done, the investor shared with us his wish to convert the construction’s function to serve the purpose of running a mid-size family business, specializing in Medicine and Medical Equipment. This was the most difficult part for us during the whole project, since the construction base was done for a family housing. Fortunately, each office of Anpha company has only 5-8 employees, that makes utilizing the existing rooms feasible. We used glass walls to maximize the use of nature spaces from the skylight, so almost all of the working spaces are surrounded with two layers of nature, the company’s daily life is also more interesting since the employees can always see each other, they can indulge in the natural atmosphere, the freshness of the trees. This is a feature that we are sure offices in skyscrapers cannot benefit from.

在这个项目的整个过程中,尽管有很多变化和大的修改,我们仍然保持着创造一个最能满足居住在其中的人的需求和愿望的空间的目标。无论是家庭的日常生活还是公司的工作文化,人们相互之间带来的是联系、爱和健康。

During the whole process of this project, despite the changes and big modifications, we maintained the objective to create a space that would best serve the needs and wants of the people living in it. Whether it’s the daily life of a family or the work culture of company, the thing that people bring to each other is connections, love and health.

我们记录了Anpha公司在2年运营后的照片,以充分了解我们所创造的东西是朝着正确的方向发展的,并作为我们未来项目的灵感。

We’ve recordeded photos of Anpha company after 2 operation years, in order to fully understand that what we created were going in the right direction, and to serve as inspiration for our future projects.

Architects: AD9 ArchitectsArea: 98 m²
Year: 2017
Photographs: Quang Tran
Manufacturers: AutoDesk, Dulux, Hafele, Jotun, Lafarge Holcim, Toto, Acor, Adobe Systems Incorporated, Singfa, Trimble Navigation, Tuynel, Vietceramics
Lead Architects: Nguyen Nho
Clients:Anpha Office
Engineering:Vo Van Truong
Design Team:Nguyen Nho, Nguyen Tuan Nghia, Tran Long Su, Dang Thanh Phat
Country:Vietnam

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注