Ansião 之家,葡萄牙, Bruno Dias Arquitectura

在历史悠久的安西奥镇中心,一座具有一定历史价值的现有房屋呈现在开发区域的前面。我们的视线遇到了两个遥远的建筑,不仅被时间分开,而且还被其建筑方法的差异分开。通过尊重现有的房子,我们在它们之间寻求一种共生关系。这种关系是如此自然地产生,以至于让人觉得一个人没有另一个人就不能存在。

Within the historic town centre of Ansião, an existing house of some historical value presents itself on the front of the development area. Our sight meets two distant architectures, separated not only by time, but also by the difference in its building approach. A symbiosis was sought between them, by respecting the existing house. This relationship was born so naturally that one is led to think that one could not exist without the other.

地形被相邻的墙壁和建筑物所限制。因此,我们的选择是创造一个内院,所有的部分都朝向内院,使房子有一个亲密的特征,住在里面,确保隐私。因此,占地面积不仅是基于当地的特点,也是基于黄金比例。其理由是,人体是黄金比例的最显著和明显的说明,而人的存在是定义房子的基本元素。

The terrain is delimited by adjoining walls and buildings. As such, the option was to create an inner yard, towards which all sections draw, assigning the house with an intimate character, living within, ensuring privacy. Therefore, the footprint was based not only of the local features, but also on the golden ratio. The rationale was that the human body is the most remarkable and obvious illustration of the golden ratio, and the human presence is the essential element in the definition of the house.

对内部温暖色彩和材料的追求提供了更大的空间舒适度。在外面,从原有的材料出发,突出了原有房屋的轮廓,并在新的体量中保持相同的语言,从而为整个干预提供了一个统一的特征。

The quest for warmer colours and materials inside provides greater spatial comfort. Outside, setting off from pre-existing materials, the profile of the original house is highlighted and the same language kept in the new volume, thus providing a unified and uniform character to the entire intervention.

Architects: Bruno Dias Arquitectura
Area : 487 m²
Year : 2017
Photographs :Hugo Santos Silva
Constructor : Pireslar – Construções Lda, Carlos Miguel Mendes Silva
Design Team : Bruno Lucas Dias, Humberto Lopes, Joana Zuna, Eugénia Gomes
City : Ansião
Country : Portugal