客户是一个年轻的家庭。在设计时,这对夫妇只有一个孩子,但他们计划要第二个孩子,并要求我们为孩子们设计两间独立的卧室。客户还希望有一间主卧室和一间更衣室、三间浴室(主浴室、儿童浴室和客人浴室)、一间洗衣房(可储存所有家用电器和器皿)以及一间适合接待朋友的宽敞开放式客厅。
我们的团队从零开始开发这个项目,监督所有的交付和装修工作,并设计和制作橱柜家具。

The clients are a young family. At the time of designing, a couple had one child, but they were planning a second one and asked us to design two separate bedrooms for kids. The clients also wanted a master bedroom and a dressing room, three bathrooms (master one, for children and for guests), a laundry room with some storage for all the household appliances and utensils and a spacious open-plan living room suitable for hosting friends.
Our team developed this project from scratch, supervised all deliveries and finishing works, and designed and produced the cabinet furniture.


我们将厨房和起居室合并在一起,打造了一个宽敞的多功能厅。烹饪区安装了一个大理石岛,看上去就像一块巨大的石碑,台面熠熠生辉。
岛、背板和厨房台面都是用雷克斯大规格瓷器制成的。我们决定不使用上部模块:物品可以存放在下部抽屉、岛台内部或柱形橱柜中。工作台面上方的小壁龛里安装了额外的照明设备,岛台上方还悬挂了与家具相匹配的 Foscarini 实木灯具。
我们使用了带内置抽油烟机的炉灶,这样厨房的墙面看起来就像一个平板。

We combined the kitchen and the living room to get a spacious multipurpose great room. The cooking area has been fitted with a marble island looking like a monumental monolith with a zephyrous tabletop.
The island, the backsplash, and the kitchen worktop were made of the Rex large-format porcelain stoneware. We decided not to use the upper modules: things can be stored in the lower drawers, inside the island or in the column cupboards. Additional lighting was installed in a small niche above the work surface, and Foscarini solid wood lamps matching the furniture were hung above the island.
We used a hob with a built-in extractor hood, so that the kitchen wall looks like a flat panel.

客厅的大面墙壁上铺贴了双色意大利龙瓷砖,组成了一个四周装有照明灯的面板。
电视机下方有一个带抽屉的吊柜和一个放置扬声器的架子。另外四个扬声器对着沙发:两个立在电视机旁,两个挂在天花板上。
书柜是整个室内的点睛之笔。其不同宽度和质地的深色元素与厨房中相同的陶瓷石器背景墙相结合。这件家具无疑为房间带来了无限活力。

The large wall of the living room was decorated with bichromatic Italon ceramic tiles composing a panel with accent lighting around the perimeter.
Under the TV, there is a hanging cabinet with drawers and a shelf for a speaker. Four other speakers are directed to the sofa: two stand by the TV; two are attached to the ceiling.
The bookcase is the accent of the whole interior. Its dark elements of different widths and textures are combined with a backdrop of the same porcelain stoneware as in the kitchen. This piece of furniture definitely brings a lot of dynamics into the room.

卧室采用了与开放式起居室相同的墙板,但增加了一些古铜色哑光镜的元素。床头柜也采用了相同的设计。
我们拆除了分隔卧室和阳台的窗台,在那里安装了一扇窗扇。窗户可以完全打开,中间没有架子。

In the bedroom, the same wall panels were used as in the open-plan living room, but a few elements of a bronze matte mirror were added. The bedside tables were also made with the same design.
We removed the windowsill separating the bedroom and the balcony and installed there a sash window. It can be opened completely; there will be no rack in the middle of it.

主卧室包括一间浴室和步入式衣柜,由一条狭窄的走廊改造而成。更衣室里有几个用于存放衬衫和裤子的开放式导轨、一个用于存放长衣的玻璃衣柜和一个用于存放饰品的带抽屉的搁板。此外,更衣室还有一个额外的功能:它是公共区域和私人区域之间的缓冲区。
我们还为主卧室设计并制作了几件便利用品:淋浴间的小凳、带内置照明的镜子(可通过检测手部动作打开)以及藏有洗衣篮的橱柜。一旦篮子装满,就可以很方便地把所有东西直接拿到洗衣房。

The master bedroom includes a bathroom and walk-in wardrobe that was transformed from a narrow corridor. The dressing room has several rails for the shirts and trousers’ open storage, a wardrobe with glass fronts for long clothes and a shelving unit with drawers for accessories. Moreover, the dressing room has an additional function: it is a buffer zone between the public area and the private one.
We also designed and made several convenient items for the master bathroom: a small bench in the shower room, a mirror with built-in lighting that turns on detecting the hand movement, and a cabinet with a laundry basket hiding behind its facade. Once the basket is full, it is easy to bring everything up right into the laundry.

我们在设计儿童房时,客户还不知道他们想在房间里摆放什么样的家具以及如何摆放。我们保持了中性色调,并添加了几个磁性轨道灯,可以很容易地重新排列并对准必要的位置。
在儿童更衣室,我们设计并制作了一个带有抽屉、搁板和导轨的整体存储系统。
在儿童浴室中,我们为淋浴配件制作了一个壁龛,放置了一面镜子(还带有内置照明),并将洗衣篮隐藏在橱柜的折叠面板后面。

When we were designing the kids’ room, the clients did not yet know what kind of furniture they wanted to put in it and how it could be placed. We kept the colors neutral and added several magnetic track lights that can be easily rearranged and aimed at the necessary place.
For the children’s dressing room, we designed and produced a whole storage system with drawers, shelves, and rails.
In the children’s bathroom, we made a niche for shower accessories, put a mirror (also with built-in lighting) and hid the laundry basket behind the folding facade of a cabinet as well.

应客户要求,我们没有将客用浴室改造成更衣室。走廊两侧都有一些储物空间:左侧是一个大衣柜,后墙上有通向电气和低压防护罩的舱口。右侧则是带玻璃外墙的橱柜,用于存放包包和鞋子。
在洗衣房里,我们布置了一个设施齐全的地方:有洗衣机和烘干机,上面还有热水器和净水器。客户列出了他们希望在这里存放的大型物品清单,因此我们设计并制作了大小合适的家具。这里有足够的空间存放婴儿车、吸尘器和行李箱,还有熨烫衣服的空间。

At the request of the clients, we did not remake the guest bathroom into a dressing room. There is some place for storing on both sides of the hallway: on the left, there is a large wardrobe with access hatches to the electrical and low-voltage shields on the back wall. On the right, there are cabinets with glass facades for bags and shoes.
In the laundry room, we organized a full-fledged amenities place: there are washing and drying machines, a water heater and water filters above them. Customers made a list of large things that they would like to store there, so we designed and produced appropriately sized furniture. There is enough space for a stroller, vacuum cleaners and suitcases, and there is also room for ironing clothes.

Architects: Alexander Tischler
Year:2021
Area: 138 m2
Photography: Yaroslav Lukiyanchenko
Lead Architects : Karen Karapetian
Head of Finishing:Timur Chochiev
Engineer:Oleg Mokrushnikov,Konstantin Prokhorov
Stylist: Nastasya Korbut
Designer:Anna Prokhorova
Installation Manage:Andrey Savelyev
City: Moscow
Country: Russia