艺术收藏家的住宅,瑞士苏黎世,Think Architecture

瑞士公司Think Architecture设计了“House For An Art Collector”,这是一家位于瑞士苏黎世的私人画廊空间和住宅物业,正如其标题所暗示的那样。
单色内饰包括收藏家的居住空间,宾客公寓和私人画廊。这些空间主要由混凝土,钢材和玻璃构成,故意留作空白画布,让艺术为自己说话。一楼设有水磨石混凝土,楼上设有光滑的混凝土,散布在橡木地板图案中。落地玻璃窗让整个住宅都注重自然光线。不锈钢厨房具有时尚,本质的美感,可在不使用时隐藏在镀铬钢窗帘后面。外立面实现了材质的和谐; 其中混合了玻璃和金属的分层体积以与柔和的米色调相互补充。

Swiss firm Think Architecture has designed ‘House For An Art Collector’, a private gallery space and residential property located in Zurich, Switzerland, that is exactly as its title suggests.
The monochrome interior encompasses a living space for the collector, a guest apartment, and a private gallery. Conceived mainly from concrete, steel, and glass, the series of spaces were left deliberately as a blank canvas to allow the art speak for itself. The ground floor features terrazzo concrete, while upstairs features smooth running concrete interspersed by an oak wood floor pattern. Floor to ceiling glass windows draw attention to natural light throughout the residence. The stainless steel kitchen has a stylish, essentialist aesthetic, and can be hidden behind chrome steel curtains when not in use. The exterior facade achieves a harmony of materiality; whereby layered volumes of concrete, glass, and metal in muted beige tones, complement one another. The considered use of these three materials is an epitomized example of the pared-back architecture that Switzerland has become renowned for.

Design: Think Architecture
Project: House For An Art Collector
Photography: Simone Bossi

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注