Avenida Novas Loft住宅,葡萄牙里斯本,JoãoTiago Aguiar Arquitectos

Avenida Novas Loft位于葡萄牙里斯本,由Joao Tiago Aguiar Arquitectos设计。位于里斯本Avenidas Novas的一间老印刷厂,由于一次彻底的改造,被改造成一个阁楼,这说明精心设计的空间美学解决方案可以使一个先前衰败和阴暗的空间更加尊贵。这处空间虽然天花板非常高,但在过去15年里一直空置着,缺乏自然采光和通风,这是为增加阁楼的亮度和强度而需要进行的主要建筑改造之一。
在保留了一些原有的特色后,该公寓现在给人一种宏大和动感的感觉。为了体验这种新的动态,在半底层拆除现有的卫生设施,让自然采光充斥整个空间,并在较低的楼层设计一个巨大的开口,使其能够接收到更多的光线和通风,这是至关重要的。

Avenida Novas Loft is a minimalist home located in Lisbon, Portugal, designed by João Tiago Aguiar Arquitectos. An old printing office, in Avenidas Novas, Lisbon, has been transformed into a loft due to a total renovation, illustrating how carefully designed spatial aesthetic solutions can dignify a prior decaying and gloomy space. Vacant for the last 15 years, the space, although with remarkably high ceilings, had lack of natural lighting and ventilation, being this one of the major architectural modifications needed to infuse brightness and intensity into the loft.
Having been preserved some of its original features, the apartment now provides a sense of physical greatness and movement. To experience this new dynamic, it was essential to flood the space with natural lighting by removing the existing sanitary facilities, on the semi ground-floor, and to design an enormous opening in the lower level, allowing it to receive even more luminosity and ventilation.

Design:JoãoTiago Aguiar Arquitectos
Photography: Fernando Guerra