阿维拉仓库改造 ,巴塞罗那, Allaround Lab

阿维拉项目重新解释了原本位于巴塞罗那Poble Nou社区的一个开放式仓库,将其变成一个120平方米的多功能和可居住的空间。该提案的目的是利用我们所说的 “居住在一个地方的最低限度的手段 “来进行这种改造,即存储、潮湿空间和循环,考虑整个自由体积,而不仅仅是它的表面。

Ávila is a project that reinterprets what was originally an open-plan warehouse located in the Poble Nou neighborhood of Barcelona to turn it into a 120m2 multifunctional and habitable space. The proposal aims to carry out this transformation using what we call “the minimum means to inhabit a place”, namely, storage, humid spaces, and circulations, considering the entire free volume and not just it’s surface.

从衔接不同环境的不同建筑件的安排,以及用最小的必要隔断,我们工作和投影空隙作为建议的主要元素。同样地,上层的分配器被建议为一个对角线的、方形的空隙,尽管整体简单,但允许所有房间之间的交叉视觉,包括从楼梯的后立面上的房间。

From the arrangement of different construction pieces that articulate the different environments, and with the minimum necessary partitions, we work and project the void as the main element of the proposal. Likewise, the distributor on the upper floor is proposed as a diagonal, square-shaped void that, despite the simplicity of the whole, allows cross visuals between all the rooms, including the one on the rear façade from the staircase.

通过使用连续的材料和浅色,目的是在同一时间获得一个明亮、中性和温暖的地方,利用家具并从项目开始就将其整合。该提案重视空间的价值,由于它的简单性,材料的不同质地和光线,抛开任何多余的或装饰,专注于满足其居民的需求。

With the use of continuous materials and light colors, the aim is to obtain a bright, neutral, and warm place at the same time, making use of the furniture and integrating it from the beginning of the project. The proposal values the space thanks to its simplicity, the different textures of the materials, and the light, leaving aside any excess or ornament and focusing on satisfying the needs of its inhabitants.

Architects: Allaround Lab
Year : 2022
Photographs :José Hevia
Manufacturers : AutoDesk, JUNG, Dekton, Mobles 114, Cubro
Lead Architect : Noelia de la Red, Jordi Ribas
Collaborators : Mònica Piqué
City : Barcelona
Country : Spain