Baixa Verde 农场,巴西, Módulo 4 Arquitetura

位于Aliança-PE市的Baixa Verde农场,其总部的设计来自于对地形的分析,在那里它被确定为一个引人注目的视觉,一个美丽的乡村景观,视野无阻。从这种解读中,出现了一个长线体量的形象,一栋房子靠在景观上,具有流动的空间分辨率和连接的环境,特别是与自然的连接。

The Baixa Verde Farm, located in the municipality of Aliança-PE, had its headquarters designed from the analysis of the terrain where it was identified a striking visual, a beautiful countryside landscape with unobstructed views. From this reading, the image of a longilinear volume emerged, a house leaning over the landscape with a fluid spatial resolution and connected environments, especially with nature.

该地区的乡村和特色元素在环境构成中得到了重视:陶瓷屋顶被支撑在jatobá木材上,山药石丰富地覆盖了墙壁和墙面,大量的手工砖被组织起来,让人想起了cobogó的方式。

Rustic and characteristic elements of the region were valued in the composition of the environments: the ceramic roof is supported on jatobá wood, the yam stone richly coats walls and walls, and the massive manual bricks were organized in a manner reminiscent of a cobogó.

入口处的露台直接通向一体化的客厅和餐厅,它通向一个连续的阳台,美食空间的方向是最好的风景。厨房位于体量的中间,划分了社交区和私密区–这是空间之间连接和分配的战略形式。房子的四间卧室春意盎然,环境优越,宽大的屋檐下有一个宽大的露台。

The entrance terrace leads directly to the integrated living and dining room, which opens onto a continuous balcony with gourmet space oriented for the best view. The kitchen is positioned in the middle of the volume, dividing the social and intimate areas – a strategic way of connecting and distributing the spaces. The four bedrooms of the house are nascent and privileged with a generous terrace shaded by wide eaves.

室内设计有一种温暖和现代的气氛,突出了流行艺术的收藏,有从该地区的工场和工作室收集的作品。房子的建筑有醒目的比例和元素,室内制作不应该与之竞争。我们采用了这些元素之间的共同主角,并在当代设计、乡村元素和具有情感记忆的收藏之间进行了精细的融合,使装饰具有独特的氛围。

The interior design has a warm and contemporary atmosphere, highlighting the collection of popular art with pieces collected in workshops and ateliers in the region. The architecture of the house has striking proportions and elements, and the interior production should not compete with it. We adopted the shared protagonism between these elements and made a fine blend between contemporary design, rustic elements and collection with affective memory, leaving the decoration with a unique atmosphere.

发光技术项目具有博物馆学的特点,可以调整以使处于不断变化的艺术作品享有特权。这样,我们得到了一个充满个性和精髓的结果,它涉及到家族的历史和项目所在的地区。

The luminotechnical project has museographic characteristics, and can be adjusted to privilege the works of art that are in constant change. Thus we obtained a result full of personality and essence, which refers to the history of the family and the region where the project is inserted.

Architects: Module 4 Architecture
Area : 420 m²
Year : 2020
Photographs :Walter Dias
Fabricators : Artepedras, Craftsman Abias, Craftsman Jair Monteiro, Craftsman Val Andrade, Craftsman Valmir Ilha do Ferro, Craftsmen Tambinha and Manuel, Camicado, Carpedras, Daccapo Planejados, Deca, Decortilles, Docol, Eliane Revestimentos, Espaço Brennand, ITA Studio, FJS Serralheria, Finger Móveis Planejados, Finni Interiores, GT Metálica Esquadrias, Inspire Home
Responsible Architects : Isabella Alves, Nathalia Araújo e Zé Alexandre
Client : Baixa Verde Farm
Collaborators: André Callou and Itamar Siqueira
Engineering : Protenco Engenharia e Impacto Protensão
Landscaping : Bruno Camara – Tok Verde Paisagismo
Country : Brazil