Binghatti Gate 住宅楼,阿联酋, Binghatti

Binghatti门象征着朱美拉村圈社区的入口和旅程的开始。外墙的轮廓创造了一个无限质感的多重体量,其中空气动力学和被动气候冷却决定了形式。该项目具有象征性的设计线索,各个阳台交织在一起,形成一个统一的社区。这种有趣的模式创造了一种错觉,使建筑的静态环境看起来像一个动态设计。

Binghatti Gate symbolizes the entry point and the beginning of a journey to Jumeirah Village Circle community. The contours of the facade create an infinite textural multiplicity of volumes in which aerodynamics and passive climatic cooling dictate form. The project features symbolic design cues, where individual balconies are interwoven together to form a unified community. This interesting pattern creates an illusion that makes the building’s static environment appear as a dynamic design.

该建筑展示了Binghatti Developers标志性的当代设计风格,同时也考虑到了中东艺术和建筑中的传统元素。

这座9层楼的开发项目由一个地面层、两个裙楼的停车场和一个为居民提供的公共娱乐楼层组成,并在裙楼的顶层。

The building showcases Binghatti Developers’ signature contemporary design style while also keeping traditional elements found in Middle Eastern art and architecture in consideration.

The 9 storey development is comprised of a ground level, 2 podiums of parking, and a public amenity floor for the residents capping the podium levels.

住宅层位于裙楼层之上,呈L型板块,清晰的基准线来自于该地块的宏伟位置,形成了该地区的大门和入口。标志性被置于项目设计意图的最前沿,通过外立面轮廓和用于外立面装饰的大胆色调可以看出。

The residential floors sit above the podium levels on an L shape plate with a clear datum derived from the site’s grand location which forms the gate and the entry point of the district. Iconicity is placed at the forefront of the project’s design intent and is seen through the facade contours and bold hue pallet used for the finishing of the facade.

该项目的空间配置是由一个双高的底层大厅、两层的裙楼停车场和一个供所有住户使用的休闲楼层组成。在休闲层之上,有6层住宅楼板,包括一室、两室和三室单位。

The spatial configuration of the project is conceived of a double-height lobby at the ground level, 2 number of floors of podium parking capped with an amenity floor accessible to all residents. Above the amenity floor rise 6 stroeys of residential floor plates, consisting of one, two, and three-bedroom units.

该项目采用的施工技术包括后张法混凝土板、现浇混凝土柱、双层玻璃幕墙和具有高性能太阳反射指数值的涂料的混合。

The construction techniques utilized in this project included a hybridization of post-tensioned concrete slabs, cast-in-situ concrete columns, double-glazed glass curtain walls, and paint finishing with a high-performing solar reflective index value.

Architects: Binghatti
Area : 21791 m²
Year : 2022
Lead Architect : Muhammad Binghatti
City : Dubai
Country : United Arab Emirates