Boulevard 住房,阿根廷,Paralelo Colectivo

该项目包括在拉普拉塔市历史中心边缘的一块土地上开发一套四套公寓,并将其组合在一起。这块宽8米、深17米的小地块,需要采用非常合成和有序的方法,以便能够满足客户的表面要求,同时不失良好的空间感和空间的流畅连续性,以及自然采光。

This project consisted of the development of a set of four apartments grouped together on a plot located on the edge of the historic center of the city of La Plata. The small piece of land measuring 8 meters wide by 17 meters deep, required a very synthetic and orderly approach to be able to meet the surface requirement of the client without losing a good spatiality and fluid continuity of the space, as well as natural lighting.

该项目由两座楼组成,每座楼有两套公寓,每层一个。它们由一个轻质连接件连接起来,一个可渗透的金属结构,解决了楼梯和空中走道的问题,同时也为每个单元创造了通道。

The project is made up of two blocks of two apartments each, one per floor. They are linked by a lightweight connecting element, a permeable metal structure that solves stairs and aerial walkways, and at the same time creates the accesses for each of the units.

底层被设想为公共空间的延续,在建筑内延伸出相同的人行道地板,打破了市政线的正式障碍,即使只是象征性的。同时,由第二座公寓产生的半覆盖区域被认为是邻居们的聚会场所,其想法是再生一个邻里环境。一个可以举行俱乐部会议和家庭团聚的空间,配备了烤架和服务区,作为一个户外烧烤区,邻居们可以集体和交替使用。在夜间,底层将放置建筑群的汽车。

The ground floor was conceived as a continuity of the public space, with the extension of the same sidewalk flooring inside the building, breaking with the formal barriers of the municipal line, even if only symbolically. At the same time, the semi-covered area generated by the second block of flats was thought of as a meeting place for neighbours with the idea of regenerating a neighbourhood environment. A space where club meetings and family reunions can be held, equipped with a grill and service areas to function as an outdoor barbecue area that the neighbours can use collectively and alternately. During the night the ground floor will house the cars of the complex.

该建筑的钢筋混凝土结构可以看到其所有的材料表现,只是在外墙上有一个可渗透的金属皮,悬挂在市政线上。随着时间的推移,这个框架可以被种植在公寓每个阳台上的吊盆中的植被所侵入。

The reinforced concrete structure of the building can be seen in all its material expression and is only accompanied by a permeable metal skin on the facade, hanging over the municipal line. Over time this frame can be invaded by the vegetation planted in the hanging pots on each of the balconies of the apartments.

街道上和建筑物背面的阳台被认为是房屋内部空间的坦率延伸,因此当玻璃门打开时,它成为房屋总使用面积的一部分。

The balconies both on the street and on the backside of the buildings were thought of as a frank extension of the interior space of the houses so that when the glass doors are open it becomes part of the total usable surface of the homes.

Casas Boulevard “的概念旨在实现这一想法,即一组公寓,除了符合每个单元的功能要求外,还可以被理解为房屋,在所有定义的范围内。

The concept of “Casas Boulevard” intends to materialize the idea, that a group of apartments, in addition to complying with the functional requirements of each unit, can also be understood as houses, in all the breadth of the definition.

Architects: Paralelo Colectivo
Area: 215 m²
Year: 2020
Photographs:Luis Barandiaran
Lead Architects: Rodrigo Ballina Benites, Valentin Ayala, Luciano Del Valle
City:La Plata
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注