砖房 ,澳大利亚, State of Kin

我们巧妙地参考了该地区的历史和周围的城市结构,接近这个小城市的场地,打算在狭小的周边范围内最大限度地扩大生活空间,并创造一个翻新的文物工厂的错觉,尽管它是一个新建筑。该住宅由红砖建成,这些红砖来自附近已被拆除的特色住宅。对这种当地材料的再利用和庆祝是设计方法的一个基石。

Subtly referencing the history of the area and surrounding urban fabric, we approached the small inner-city site with intention of maximizing living spaces within the tight perimeter and creating the illusion of a renovated heritage factory despite it being a new build. The home is constructed from red bricks that were sourced from character homes in the neighborhood that had been demolished. The reuse and celebration of this locally sourced material was a cornerstone of the design approach.

该地区老式工厂的锯齿形屋顶是一个重要的影响因素,我们在整个住宅中利用了传统的砌砖和建筑方法,并将其应用于现代的形状。拱门等更多的传统形式被参考,但被夸大,线条简洁,使轮廓在砖的纹理中显得很鲜明。

Saw-toothed roof forms of old factories in the area were a heavy influence, and we utilized traditional bricklaying and construction methods throughout the home, applying them to contemporary shapes. More traditional forms like arches are referenced but exaggerated, and lines are clean so that the profile is sharp against the texture of the brick.

充分利用该物业朝北的视角,巨大的双层玻璃圆窗让壮观的光线渗入室内,同时确保热效率,并在两个方面打开房屋的外墙。捕捉大量的自然光,不仅创造了大量空间的感觉,尽管占地面积较小(没有过度开发),但它也为整个家庭提供了连接。

Fully taking advantage of the property’s north-facing perspective, huge double-glazed circular windows allow spectacular light to infiltrate within while ensuring thermal efficiency and opening the façade of the home on both aspects. Capturing an abundance of natural light not only creates the sensation of lots of space despite the smaller footprint (without overdeveloping), but it also provides connectivity throughout the home.

厨房里简洁的线条一直延伸到户外,这里还有一扇倾斜的门,实际上是为适应这对夫妇的目的而定制的车库门模型。拱门是分层的,有点像传统的形式,但规模被夸大了,以保持它们的新鲜感;砖块以人字形图案出现在地窖的天花板上,而钢铁和橱柜的黑色线条在砖块的纹理中显得干净而锐利。

Clean lines in the kitchen follow through to the alfresco, which also features a tilt door that is actually a garage door model customized to suit the couple’s purpose. Arches are layered as somewhat traditional forms but with the scale exaggerated to keep them fresh; bricks feature in a herringbone pattern on the ceiling of the cellar while black lines of steel and cabinetry are clean and sharp against the texture of the brick.

这种对媒介的尊重,最终形成了一种怀旧和熟悉的感觉,并以现代性和先进性为基础。不可否认的是,这种美学是非常工业化和原始的,但这个家的氛围是有质感的、开放的和温暖的。

This proclamation of respect for the medium culminates in a feeling of nostalgia and familiarity bounded by modernity and sophistication. Whilst the aesthetic is undeniably very industrial and raw, the ambiance of the home is textural, open, and warm.

Architects: State of Kin
Area : 323 m²
Year : 2018
Photographs :Jack Lovel
Manufacturers : Cosentino, Agape, Artedomus, Asko, Astra Walker, Dekton, Design Stuff, Door Hardware, Fenix, Franke, Galassia, Gorter, ILVE, Liebherr, Mobília, Morphing, Polytec, Qasair
Lighting Design : Emotion Lighting
Architecture : Ara Salomone, Jessie Vu
Interior Design : Amy Clark
Acoustic Consultant : Lloyd George
City : Mount Lawley
Country : Australia