Bruc 公寓 ,西班牙, Cometa Architects

卢塞恩应用科学大学艺术和设计系的新大楼建在位于卢塞恩郊外的Emmenbrücke的前MonoSuisse工厂(现在称为Viscosistadt)所在地。

A family of four with a love for architecture and interior design sought for an architect that could respond to a post-pandemic reality: A `work from home space that would not compromise the new uninterrupted floor plan.

我们的想法是利用全高的门所产生的连续空间视角来创造一个场景化的叙事。同时,用较小的黑暗环境打断大量的光线。此外,选择一种有意义的材料,能够与原有室内的剩余珍贵元素相融合是一个关键的决定。

The idea was to create a scenographic narrative using consecutive spatial perspectives generated by full-height doors. Simultaneously, interrupt large amounts of light with small darker ambiances. In addition, the choice of a meaningful materiality that could merge with the remaining treasured elements of the original interiors was a key decision.

这个20世纪初的现代主义公寓,有daedal Interiors,长长的黑暗走廊,一个小的不相连的厨房,大量的服务房间,和黑暗的角落,是一个非常复杂的结要解开。一个新的分配,要求重要的结构变化,完成了全新的电气、水和加热冷却装置。

This early 20th-century Modernista apartment with daedal Interiors, long dark corridors, a small disconnected kitchen, plenty of service rooms, and dark corners, was a very complicated knot to undo. A new distribution that demanded important structural changes was completed with brand-new electrical, water, and heating-cooling installations.

一个由一系列定制的门装饰的 “loggia “走廊是公寓的主干。这个空间在一个 “秘密餐厅 “灵感的厨房里打开,在那里,烹饪是业主的一种冥想仪式。

A `loggia´ corridor- ornamented with a series of custom-made doors is the spine of the apartment. This space opens up in a `secret restaurant´ inspired kitchen where cooking is a meditative ritual for the owners.

明亮的整体岛被深色漆面橱柜包围。到达客厅,公寓的 “大殿”,是珍贵的 “Noia “修复的地板,与现代照明系统和标志性的家具相融合。

The bright monolithic island is surrounded by dark lacquered cabinets. Reaching the living, the ´great hall´ of the apartment, is where the precious ´Noia´ restored floors, brew with the contemporary lighting system and the signature furniture.

主人的房间,通向一个深色光滑的步入式衣柜区,从那里,通向套房浴室。定制的凹槽玻璃屏风将湿润的区域与其他区域分开,提供一种超自然的感觉。这个设计与建造的完整城市翻新工程包括:建筑概念、细节设计、结构计算、许可证、项目管理、施工执行和修复工程。

The master quarter, opens up to a dark sleek walk-in wardrobe area and from there, to the en-suite bathroom. Custom-made fluted glass screens separate the wet area from the rest, offering a preternatural sensation. This Design & Build complete urban refurbishment includes: architectural concept, details design, structural calculations, permits, project management, construction execution, and restoration works.

Architects: Cometa Architects
Area : 250 m²
Year : 2022
Photographs :José Hevia
Architects In Charge : Faidra Matziaraki, Victor Gonzalez Marti
Construction : TC-Interiors
City : Barcelona
Country : Spain