BV工作室,墨西哥,MG Studio

位于梅里达市北部的180.64平方米的地块,呈不规则的角形,西-东方向。它位于一个住宅区,有快速通向周边道路的通道,方便通往主要大学和大道的路线。

The 180.64 m2 lot located north of the city of Mérida has an irregular corner shape and a west-east orientation. It’s located in a residential area that has fast access to peripheral roads that facilitates the routes to the main universities and avenues.

建议建造一个由六个单间公寓组成的综合体,分为三层。它的目标是年轻的大学生或没有孩子的夫妇,他们正在寻找一个理想的空间,以最佳和舒适的方式进行他们的活动,特别是在我们目前正在经历的非常不确定的情况下。界定决定进入工作室的主要通道是关于该地段使用的起点。这些通道位于该地块的后面,将前面的空间留给将占据大部分工作室的空间,这将最终成为私人区域。

The construction of a complex of six studio apartments was proposed, divided into three levels. It is aimed at young university students or couples without children who are looking for an ideal space to carry out their activities in an optimal and comfortable way, especially in the face of the very uncertain circumstances that we are currently experiencing. The definition of the main circulations that would determine the accesses to the studios was the starting point regarding the use of the lot. Said circulations were located at the back of the lot, leaving the front for the space that would occupy most of the studios, which would ultimately be the private area.

外墙的位置被设计成既有功能又有美感的,因为这将是建筑的主要视觉元素。它采用了混凝土结构,允许自然光的通过和空气的流通。单间公寓的空间确定如下:一个公共/社会区域,包括厨房-餐厅、办公桌和浴室。私人区域则包括一间卧室/家庭办公室和一个壁橱,每间公寓的总面积为37.80平方米。外部产生了隐私,而内部则产生了带有几何投影的光线游戏和一个温暖的放松环境。这两个空间的衔接元素是一个移动的隔断,除了分割或联合这些区域外,还提供了一个温暖的空间感觉,与包含卧室的混凝土结构形成对比和平衡。

The location of the facade was designed both functionally and aesthetically, since this would be the main visual element of the building. It was implemented with a concrete fabric that would allow the passage of natural light and the circulation of air. The determination of the spaces of the studio apartments was defined as follows: a public/social area that includes the kitchen-dining room, an office desk and a bathroom. The private area in turn consists of a bedroom/home office and a closet, with a total area of 37.80 m2 per apartment. The exterior generates privacy, while the play of light with geometric projections and a warming relaxing ambient is generated on the interior. The articulating element of both spaces is a mobile partition, which in addition to dividing or uniting the areas, provides a warm spatial sensation that contrasts and balances the concrete fabric that contains the bedrooms.

Architects: MG Studio
Area: 180 m²
Year: 2021
Lead Architects: Mario Emilio Gómez Torres
Collaborators:Didier Moreno Osorio, Raúl Josué Izquierdo Sosa
City:Mérida
Country:Mexico

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注