Ca na Riera,西班牙, Atzur Arquitectura

该项目包括对巴塞罗那Eixample的一个公寓进行改造。它位于倒角处,这一事实解释了其拉长和狭窄的计划,几乎像一条走廊。

The project consists of the reform of a flat in Barcelona’s Eixample. It is located in the chamfer, a fact that explains its elongated and narrow plan, almost like a corridor.

在干预之前,房子已经经历了多次改造。原来的路面和拱顶已经被没有什么价值的材料覆盖。该提案试图把它们的价值,拯救这个地方的本质。

Before the intervention, the house had undergone multiple transformations. The original pavement and vault roof had been covered by materials of little value. The proposal seeks to put them in value, rescuing the essence of the place.

在分布方面,该空间适应了当代的生活方式和居民的具体需求。房子的结构是通过两个木箱来划分最私密的空间(卧室),这实现了对光线和自然通风的最大利用,以及大型和灵活的公共区域。

In relation to the distribution, the space is adapted to the contemporary way of life and the specific needs of its inhabitants. The house is structured through two wooden boxes that delimit the most intimate spaces (the bedrooms), this achieves maximum use of light and natural ventilation, as well as large and flexible common areas.

此外,这些箱子还具有储存功能,其中一个箱子还包括一张高脚床,以腾出底层空间用于其他所需用途。

In addition, these boxes fulfill the function of storage, and in one of the cases, includes a high bed, in order to free up the ground floor space for other required uses.

被 “木制家具 “占据的地带有一个连续的人行道,而在公寓的其他地方,原来的人行道被保留了下来。这种材料和质地的游戏允许打破房子最初呈现的修长比例。

The strips occupied by the <> have a continuous pavement, while in the rest of the flat the original pavement has been preserved. This play of materiality and textures allows breaking the elongated proportion that the house originally presented.

Architects: Atzur Arquitectura
Area: 699 ft²
Year: 2019
Photographs: Judith Casas
Manufacturers: AutoDesk, JUNG, Duravit, Adobe Systems Incorporated, Balay, Faro, Microsoft Office, Trimble Navigation
City:BARCELONA
Country:Spain

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注