Ca na Vanessa,西班牙, Atzur Architecture

该项目包括对位于巴塞罗那Poblenou区的一个旧公寓进行内部翻新。这是一个经过的公寓,一个外墙在街上,另一个在街区的内部。它也有两个内部庭院。

The intervention consists of the interior refurbishment of an old flat located in the Poblenou district of Barcelona. It is a passing apartment, with one façade on the street and the other on the inside of the block. It has also two interior courtyards.

为解决分布问题而选择的策略是区分两个区域。第一个区域向内部立面开放,集中了最亲密的房间,这些房间需要更少的表面和更多的分隔,房间和浴室。

The strategy chosen to solve the distribution is to distinguish two areas. The first, opens onto the interior façade and concentrates the most intimate rooms, which require less surface and more compartmentalization, rooms and bathrooms.

第二个,位于街道的正面,有公共用途,产生了一个单一的开放空间,包括厨房、餐厅、客厅和一个小办公室。

The second, is located on the facade of the street and has the public uses, giving rise to a single open space that includes the kitchen, the dining room, the living room and a tiny office.

该建议允许充分利用自然光和通风,并为公寓提供一个宽敞和流畅的感觉。

The proposal allows to take full advantage of natural light and ventilation and provide a sensation of spaciousness and fluidity to the aparment.

为了满足居民的需求,设计了三个元素,除了其主要用途外,还实现了存储功能:餐厅长椅、扶手椅和办公家具。

In order to meet the needs of the inhabitants, three elements are projected that, in addition to their main use, fulfil the function of storage: the dining room bench, the armchair and the desk furniture.

在材料方面,它选择了重视原始元素。地板被修复,陶瓷拱顶被涂上油漆并保持原样。这个决定提出了一个正式的和丰富多彩的游戏,留下了时间的记录。

In relation to materiality, it is chosen to value the original elements. The floor is restored and the ceramic vaults are painted and left as they were. This decision proposes a formal and colorful game, leaving a track record of time.

Architects: Atzur Arquitectura
Year: 2018
Photographs: Luis Diaz Diaz
Manufacturers: AutoDesk, JUNG, Marset, Adobe Systems Incorporated, Artlumen, JNF, Microsoft, Ramon Soler, Roca
Country:Spain

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注