California之家,美国,Gluck+

该地块非常壮观,是一个朝北的陡峭山坡,山外的景色一览无余,从东边的好莱坞标志到西边的伯班克机场,180度的全景一览无余。在这个长期以来被认为无法建设的场地上建设,提出了两个挑战:第一,尽量减少房屋对景观的影响;第二,创造一个足够平坦的区域,使户外活动舒适。

The site is spectacular, a steep north-facing hillside with unobstructed views of the mountains beyond and a 180- degree panorama from the Hollywood sign in the east to the Burbank airport in the west. Building on this site, long considered unbuildable, presented two challenges: first, to minimize the impact of the house on the landscape, and second, to create a sufficient flat area to be comfortable for outdoor activities.

该解决方案将建筑分为两部分,每一半都有其独特的构造和程序功能。低层被雕刻在山丘上,加上其广阔的绿色屋顶,它在陡峭的土地上创造了一个强大的地平面,或长凳。卧室、浴室、储藏室、媒体室以及其他家庭和公共设施空间都沿着山坡排列。这一部分,虽然很大,但基本上是不可见的。

The solution bifurcates the building, each half with its distinct tectonic and programmatic function. The lower floor is carved into the hill and with its expanse of green roof, it creates a strong ground plane, or bench, in the steeply sloping land. Bedrooms, bathrooms, storage, media room, and other family and utility spaces are arrayed along the hillside. This section, though large, is meant to be essentially invisible.

这种隐蔽性与房子呈现给观众的强烈的雕塑形式形成了鲜明的对比。一个玻璃面的亭子为生活、烹饪、用餐、娱乐等公共活动创造了一个阁楼般的空间。这里的一切配置都是为了保持空间的简单性和开放性。厨房和空间划分从未接触到天花板,因此,它似乎漂浮在独立的钢支撑上。三个实木面的 “盒子”(玻璃中唯一的中断)包含了 “混乱 “的程序元素,包括壁橱、壁炉、电视屏幕、储藏室、厨房办公室和化妆室,保持了大空间的完整性。

This invisibility contrasts with the strong sculptural form that the house presents to the viewer. A glass-sided pavilion creates a loft-like space for the communal activities of living, cooking, dining, entertaining, and so on. Everything here is configured to maintain the simplicity and openness of the space. Kitchen and spatial divisions never touch the ceiling so that it seems to float above on independent steel supports. Three solid wood-faced “boxes” (the only interruption in the glass) contain “messy” program elements, including closets, fireplace, TV screen, pantry, kitchen office, and powder room, maintaining the integrity of the large space.

像一把巨大的阳伞,房子的屋顶是一个长方形,边缘上翘,远远超出了长方形亭子的占地面积。屋顶相对于玻璃矩形而言是扭曲的,使其看起来像漂浮在空中,并在房屋内外创造了阴凉。根据一天中的不同时间或一年中的不同季节,在这个或那个角落,总是可以找到阴凉或阳光。

Like a vast parasol, the roof of the house is a rectangle with upturned edges that extend well beyond the footprint of the rectangular pavilion. The roof is twisted in relation to the glass rectangle, making it seem to float and creating shade in and outside the house. Depending on the time of day or season of the year, at one corner or another, there is always either shade or sunlight to be found.

这座房子充分利用了它的山坡位置,并符合加州严格的能源要求。超过一半的房子被埋在山坡上,以被动地冷却和加热房子。上层的大玻璃窗四面开放,用于交叉通风,这样,即使在盛夏,房子也很少需要机械空调。隐藏在上翻屋顶上的太阳能电池板产生的电力比房子使用的还要多,一个大型蓄水池收集雨水用于景观灌溉。通过通往家庭媒体休息室的开放式楼梯,以及主套房走廊和浴室尽头的地面天窗,借来的光线也充满了下层的中心。

The house takes full advantage of its hillside location and meets California’s exacting energy requirements. Over half the house is buried into the hillside to passively cool and heat the house. Large glass sliders on the upper level open on all sides for cross-ventilation, such that the house rarely requires mechanical air conditioning even at the height of summer. Solar panels hidden on the upturned roof produce more electricity than the house uses and a large cistern captures rainwater for landscape irrigation. Borrowed light also fills the heart of the lower level through the open stair leading down to the family media lounge and through ground skylights at the end of the primary suite corridor and bath.

Architects: GLUCK+
Area : 7500 ft²
Year : 2019
Photographs :Timothy Hursley, Here and Now Agency – Paul Vu, Brandon Shigeta
Manufacturers : Miele, Corian, Echo Wood, Fenix, Flare, Schuco, Sub-Zero, Wolf
Lead Architects And Builder : GLUCK+
Gluck+ Architecture And Construction Team : Austin Anderson, Ross Galloway, Peter Gluck, Narin Hagopian, ,Matt Harmon, Gonzalo Moran
Expeditor : Kimberlina Whettam and Associates
City : Los Angeles
Country : United States