Casa La Quinta度假屋,墨西哥圣米格尔德阿连德,PérezPalacios

Casa La Quinta是位于瓜纳华托圣米格尔德阿连德的度假屋。在参观了场地并考虑了项目的要求后,我们得出了尊重场地身份、环境和相邻房屋原有墙体高度的结论。
墙的高度决定了它们之间的空隙。一层平面图的布局遵循了这一概念,因此在公共区域内或外层空间之间没有划分。对于一个内部受所有限制而没有景观视野的计划,三个空间以天井的形式被提出,每个空间都有不同的特点和用途。
这些间隙赋予了该项目特色,因为它们再现了不同的尺度感知,以及光影的强烈对比。它们也为用户定义了安静和宁静的空间。

Casa La Quinta is a holiday home in San Miguel de Allende, Guanajuato. After visiting the location and considering the requirements of the program, we came to the conclusion of respecting the identity of the place, the context and the height of the pre-existing walls of the adjoining houses.
The height of the walls was decisive to delimit the empty space between them. The distribution in the ground floor plan followed this concept, so no divisions were placed within the common areas or between the outer space. For a plan that works all the restrictions internally and that does not have a view of the landscape, three gaps were proposed in the form of patios, each with a different character and use.
These gaps give the project its character, because they reproduce different perceptions of scale, and high contrasts of light and shadow. They also define the spaces of silence and tranquility for the user.

Project Name: Casa la Quinta
Architects: Pérez Palacios Associate Architects and Alfonso de la Concha Rojas
Collaborators: Pablo Pérez Palacios, Alfonso de la Concha Rojas, Miguel Vargas Terán, Blas Treviño, Jorge Quiroga
Construction: Felipe Arguelles Name FANARQ
Surface: 350 m2
Structural engineering: BVG engineering
Location: San Miguel de Allende, Guanajuato, Mexico
Date: 2017
Photography: Rafael Gamo

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注