Casa Laia住宅,西班牙巴塞罗那,CAVAA

这个项目的灵感来自于通过一条共同的线将房子的空间联系起来。
它的初衷是形成一个连接公寓两端的连接体,作为一个悬垂的天花板,将现有的和新的联系起来,作为一个叠加体。

This project was born from the idea of relating the spaces of this house through a common thread.
It was born with the intention of formalizing a link that communicates the two ends of the apartment, materializing as a suspended ceiling that relates the existing and the new as a superposition.

地面不到50米,被划分成小房间,空间配置很少通风和照明。
这些房间是由一条宽阔的走廊组织起来的,这条走廊允许服务于不同的作品,将它们链接起来,同时也增加了它们的用途。

The floor of less than 50 meters of surface, was divided into small rooms that configured spaces little ventilated and illuminated.
These rooms were organized from a wide corridor that allowed to serve the different pieces, chaining them and at the same time accumulating uses.

为了继续把房子理解为一系列的空间,或者一个单独的空间;干预减少了分区的划分,但增加了家具、人行道和推拉门;停留时间的划分。
因此,我们想要传达对房子的双重理解,这是由材料证明的:使用屋顶作为房间序列中的单一元素,而人行道作为分隔空间的部分。

In order to continue understanding the house as a sequence of spaces, or as a single space; the intervention has minimized the division of partitions, but has enhanced with furniture, pavements and sliding doors; the division between stays.
Thus we want to convey a dual understanding of the house that is evidenced by materiality: using the roof as a unitary element in the sequence of rooms, and the pavement as that which divides the spaces.

Project name: Casa Laia
Architects: CAVAA – Jordi Calbetó
Collaborators: Federico Acetti and Pep Vinuesa
Construction management: Build it
Surface: 48 m²
Location: Barcelona, Spain
Photography: Filippo Polli

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注