CIIE.CO 翻新,印度, Unseen Architects

CIIE.CO位于新校区,与路易-卡恩的IIMA老校区相邻。在18年里,它已经从一个创业中心成长为一个卓越中心。随着这种演变,CIIE.CO需要进行改造,以代表其目前的价值和作为创新中心的地位。

CIIE.CO is located in the new campus, adjacent to Louis Kahn’s old IIMA campus. It has grown from an entrepreneurship center to a Centre of Excellence in 18 years. With this evolution, CIIE.CO required a transformation to represent its current values & position as an epicenter of Innovation.

从老校区的裸露砖块到新校区的裸露混凝土的建筑遗产,改造并没有忽略现有的环境,而是将其衔接起来。CIIE.CO的翻修尊重了现有的裸露混凝土建筑,同时为新的发展创造了一个身份。该设计带来了急需的新鲜感和活力,适合于充满年轻创新创业公司的校园。

In the presence of the architectural legacy of exposed brick in the old campus to exposed concrete in the new campus, the transformation does not overlook the existing context but articulates it. The refurbishment of CIIE.CO honors the existing exposed concrete building while creating an identity for new development. The design brings much-needed freshness & energy, apt for a campus full of young innovative startups.

促进新旧元素之间的对话,该设计方案为一个新的整体赋予了真实性和永恒性。风化钢被选为主要材料,它与现有校园中使用的裸露砖块和混凝土一样,随着时间的推移而美丽地变老。新的入口是一个简单的建筑插入,与现有的建筑融合在一起,看起来就像它从一开始就在那里一样。一个简单的形式与现有的建筑相平衡,并与周围环境相适应。

Promoting dialogue between old and new elements, the design solution confers authenticity and timelessness to a new whole. Weathering steel, which ages beautifully with time just like exposed brick and concrete used in the existing campus, was chosen as a primary material. The new entrance is a simple architectural insertion that blends with the existing building in such a manner that it looks as if it was there from the beginning. A simple form balances against the existing and fits within its surroundings.

建筑在一个由本地植物和树木组成的迷你森林后面逐渐显露出来,使人们亲近自然,同时为当地的鸟类提供一个生态系统,使其茁壮成长。简单的形式、自然光、水/自然的声音、草地和迷你森林的衔接加强了良好建筑设计的积极效果。咖啡馆设计在两层,它保留了现有双层入口的本质和记忆。座位是沿着现有的坡道设计的,它被完整地保留下来,为早先知道这个地方的人纪念过去,为其他用户提供一个新的、令人兴奋的空间。

The building is gradually revealed behind a mini forest of native plants and trees bringing people close to nature while providing an ecosystem for local birds to thrive. An articulation of simple form, natural light, the sound of water/nature, grass, and mini forest reinforce the positive effect of good architectural design. The cafe is designed on two levels where it retains the essence and memory of the existing double-height entrance. Seating is designed along the existing ramp, which is left intact, to honor the past for people who knew the place earlier and to provide a new, exciting space for the other users.

下层是凉爽和舒适的,而上层则更加开放和通风,充满了树冠散射的自然光。这就为咖啡馆的座位提供了根据团体大小、心情和天气的变化而变化。现有的裸露的混凝土建筑在重组空间时对服务整合提出了重大挑战。一个由裸露的电线和定制的金属配电盘组成的创造性框架在空间规划方面提供了灵活性,最终在墙壁和天花板上提供了美丽的图案,提高了室内空间的丰富性。

The lower level is cool and cozy while the upper level is more open and airy, filled with natural light diffused by the tree canopies. This offers variation in cafe seating based on group sizes, mood, and weather. The existing exposed concrete building posed significant challenges for services integration while reorganizing spaces. A creative framework of exposed wiring & customized metal switchboard provided flexibility in terms of space planning and in the end, delivered beautiful patterns on walls & ceiling raising the richness of the interior spaces.

焕然一新的庭院成为 “休息区”,为重要的社会互动提供了空间,使人们在工作日里重新获得能量。它成为一个空间,不同的初创企业/想法之间的交叉感染有可能成为成功创新的催化剂。建筑的目的是改善人类生活,为所有活动创造永恒的、自由的、快乐的空间。这里的关键是将新的与现有的建筑形式连接起来,创造一个新的整体,并在此过程中丰富建筑环境。

Rejuvenated courtyards become ‘the breakout areas’ that make space for crucial social interactions to re-energize during the workday. It becomes a space where cross-pollination between different startups/ideas has the potential to become a catalyst for successful innovation. The purpose of architecture is to improve human life, create timeless, free, joyous spaces for all activities. The key here was to connect new with existing built forms to create a new whole and enrich the built environment along the way.

Architects: Unseen Architects
Area: 2000 m²
Year: 2020
Photographs: Vinay Panjwani
Manufacturers: Ikea, Bristol, Featherlite Furniture, Futura Lights, Tucana Lights
Lead Architects: Vimal Patel, Dilip Revar
Structural Consultants: Vertex Consultants and Engineers
Electrical Consultants: Antech Consultants & Engineers
Acoustics: Acoustic Arena
Carpenter: Shiv Shakti Furniture
Design Team:Kashyap Trivedi, Nikita Panchal, Nikhitha Pasupuleti, Pranav Soni, Pritesh Patel, Shrey Shah, Smriti Bhanti, Stuti Jain, Yash Patel
HVAC:Mihir Patel
Architects:Unseen Architects
Metal Fabricator:Steel Concept
City:Vastrapur
Country:India

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注