CL28 莫纳什大学学习空间,墨尔本, Kennedy Nolan Architects

集中管理的教学和数学学习中心”(CL28)是莫纳什大学现有建筑中的一系列正式和非正式学习空间。非正式空间将提供灵活的社交空间,以促进学生的参与;鼓励学习、创造、合作以及与社区和行业的接触。

The ‘Centrally Managed Teaching and Maths Learning Centre’ (CL28) is a series of formal and informal learning spaces within an existing building at Monash University. The informal spaces were to offer flexible and social spaces that facilitate student engagement; places to encourage learning, creativity, collaboration and engagement with community and industry.

简要要求学生休息室能够满足不同类型的学生–内向的、外向的、单独工作的、集体工作的、以正式或轻松的方式工作的学生。 我们的方法是考虑家具类型和安排如何支持亲密或欢快的形式,并提供具有柔和音响效果和较低照明的凹槽,作为更多社交空间的庇护所。 另一个关键的简报要求是提供一个感觉是特定于数学和地球系、气氛和环境的设计,但不是太明显,以至于如果其他院系或学生群需要这些设施时就显得多余了。 因此,参考文献是编码的和微妙的。

The brief required student lounges that could cater for a diverse range of student types – introvert, extrovert, solo workers, group workers, students working in a formal or relaxed fashion. Our approach was to consider how furniture types and arrangements could support in intimate or convivial formats and to make provision for alcoves with soft acoustics and lower lighting as a refuge from more social spaces. Another key briefing requirement was to deliver a design that felt specific to the department of mathematics and earth, atmosphere and environments, but not is so overt as to render the facilities redundant if they were required for another faculty or student cohort. Accordingly, references are coded and subtle.

莫纳什的动机是提供设施以鼓励学生在校园里感到安全和支持–为学生提供非正式学习的场所和课间活动的地方,从而促进充满活力的校园生活。 因此,我们的设计旨在寻求温暖,并在莫纳什大学关于性能和耐久性的严格指导方针的限制下,营造一种家庭式的感觉,作为对机构的一种喘息。 我们使用了木材以获得质感和温暖,使用软垫家具以获得舒适感和熟悉感。该项目也对校园产生了更广泛的影响–从根本上打开了大学服务器以前的空白墙壁,并在从主停车场进入校园的关键入口处展示了一个温暖和令人放心的灯箱。该设计在物理上和视觉上都实现了与邻近景观和更广泛的大学社区的强烈而重要的联系。

Monash is motivated to provide facilities to encourage students to feel safe and supported on campus – to provide places for students for informal study and somewhere to be between classes and thus promote a vibrant campus life. Accordingly, our design aims for warmth and, within the constraints of Monash’s strict guidelines on performance and durability, a sense of domesticity as a respite from the institutional. We have deployed timber for texture and warmth, and upholstered furniture for a sense of cosiness and familiarity. The project has had a broader effect on the campus too – radically opening up the previously blank walls of the university server and presenting a warm and reassuring lightbox at a key entry point to the campus from the main car park. The design achieves a strong and important connection to the adjacent landscape and wider university community both physically and visually.

新的设计表达是对现有建筑的朴素、功能性现代主义的回应–合理的规划、卡特尔几何学以及有限的材料和颜色。在这种设计方法中,嵌入了对用户群体的仔细解读,其中的元素既熟悉又吸引人,但又不会太明显,以至于会疏远其他用户。 这种方法的例子包括新的玻璃外墙,它包含了有趣的窗棂几何形状,也是数学符号,还有一个入口是Pi符号的抽象化。在内部玻璃和白板上使用图形纸网格线,使其外观更加柔和,也为计算提供了一个有用的支架,而颜色方案则参考了学院学生使用的图形纸。

The new design expression is responsive to the existing building’s austere, functional modernism – rational planning, cartesian geometry and a limited material and colour palette. Embedded in this design approach is a close reading of the user groups, with elements that are familiar and engaging, but not so obvious that they would alienate other users. Examples of this approach include the new glazed facades which incorporate playful mullion geometry which are also mathematical symbols, and an entry portal which is an abstraction of the Pi symbol. The use of graph-paper gridlines on internal glazing and whiteboards softens their appearance and also provides a useful armature for calculations, while the colour scheme references the graph paper used by students in the faculty.

Architects: Kennedy Nolan Architects
Area: 1100 m²
Year: 2020
Photographs: Derek Swalwell
Lead Architects: Rachel Nolan, Patrick Kennedy
Architects:Kennedy Nolan Architects
City:Melbourne
Country:Australia

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注