混凝土图书馆 ,韩国,AGIT STUDIO

“通过一条30米长的死胡同可以到达图书馆的房子。仅仅这条狭窄而漫长的小巷的存在,似乎就能让人想起浪漫和好奇,也让人想起不可预知的困难。场地所能给出的角度有限,所以图片中并没有显示出与院子坐在一起的坚实的图书馆房屋。当你不经意间沿着悄悄打开的大门走过,不经意间遇到图书馆的房子,这种渐渐的体验是真实的。”

“The library house is reached through a 30-meter dead-end alley. The existence of this narrow and long alley alone seems to remind someone of romance and curiosity, and someone of unpredictable difficulties. The angle that the site can give is limited, so the picture does not show the solid library house sitting with the yard. As you inadvertently walk along the quietly open gate, the gradual experience of encountering a library house unexpectedly is real.“

城市更新、改造、盲点中的旧建筑–这是一项长期以来一直在思考和挑战的工作,目的是为了从根本上重生,而不是为’盲点中的旧建筑’而采取的临时措施,由于目前的建筑法和停车场法,这些盲点被留在城市的各个地方而无法改变和解决。新的方案–图书馆与一户人家的房子–是在这样的条件下被容纳的,如坐在狭窄的小巷尽头的土地,30年的水泥砖建筑,下沉的地面,不能新建的土地,和四面相邻的建筑。

Urban regeneration, renovation, old buildings in blind spots – It is a work that has been contemplated and challenged for a long time for a fundamental rebirth rather than a temporary measure for ‘old buildings in blind spots’ that have been left in various places in the city without being able to change and solve due to the current building laws and parking lot laws. The new programs – Library with a single-family house- are accommodated under conditions such as the land sitting at the end narrow alley, a 30-years-old cement brick building, the ground under subsidence, the land that cannot be built newly, and adjacent buildings on all sides.

混凝土构造–在更新已开始下沉的现有建筑的计划中,结构考虑是很重要的。为此,”混凝土材料特性的积极应用和变化 “在整个作品中被持续应用,以揭示建筑主题。混凝土不仅是基础和结构的建设性解决方案和逻辑,而且还构成了地板和质地的装饰,以及室内空间和家具。混凝土图书馆 “项目可以被代表为 “混凝土构造”。

Concrete Tectonic – Structural consideration were important in the plan to renew the existing building, which had begun to subside. For this, ‘Active application and variation of material properties of the concrete’ is applied consistently throughout the work to reveal the architectural theme. Concrete is not only a constructive solution and logic for foundation and structures, but also constitutes floors and finishes in texture, and interior spaces, and furniture. The project ‘Concrete Library’ can be represented as ‘Concrete Tectonic’.

新的混凝土通过从地基围起来重建一个已有30年历史的建筑。换句话说,”旧砖砌墙 “作为 “新混凝土墙 “的模板。物理组合墙的厚度(600毫米)创造了一个深的体积和阴影,是以前30年时间的厚度。另一方面,就像不同的时间面对面一样,”旧砖墙 “和 “新混凝土墙”,存在一个间隙,形成一个新的空间,如一个缓冲区和一个露台。

The new concrete reconstructs an existing building which is 30 years old by enclosing it from the foundation. In other words, the ‘old brick masonry wall’ serves as formworks for the ‘new concrete wall’. The thickness of the physical combined wall(600mm) that creates a deep volume and shadow is the thickness of the previous time of 30 years. On the other hand, as if different times face each other, the ‘old brick wall’ and ‘new concrete wall’, which exist with a gap, form a new space such as a buffer and a terrace.

旧墙的外表被涂成红色,这样就可以区分和识别出旧时代和新时代。混凝土图书馆 “改造项目最重要的意义在于以新的视角和方法来对待60-80年代普遍产生的 “老水泥砖建筑”。决定采用永久性的 “混凝土湿法”,而不是通常适用于小型建筑的 “干法(钢架加固+外部更换)”的方向,计划采用混凝土本身的结构、外观、空间、材料、纹理和故事。

The exterior of the old wall was painted red so that the old time and the new time could be distinguished and recognized. The most important meaning of the ‘Concrete Library’ renovation project is to approach the ‘old cement brick building’ commonly produced in the 60-80’s with a new perspective and method. Deciding on the direction of the permanent ‘concrete-wet method’ rather than the ‘dry method(steel frame reinforcement + exterior replacement)’ of ‘minimum access’, which is usually applied to small buildings, it was planned to be the structure, exterior, spaces, material, texture, and story of the concrete itself.

Architects: AGIT STUDIO
Area: 198 m²
Year: 2020
Photographs: KyungsubShin
Lead Architect: Jamin Seo, Geun-il Huh
Structural Engineer: IN Structure
Construction: Cheahun Construction
City:Suyeong-gu
Country:South Korea

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注