Cora 餐厅,巴西,Vapor arquitetura

在高架路边缘的现有建筑中的新屋顶项目,被他们的市民称为Minhocão,是圣保罗中心潜在的高架线性公园。

Project for a new rooftop in an existing building on the edge of the elevated road, called Minhocão by their citizens, potential elevated linear park in the center of São Paulo.

因此,科拉餐厅有这样的幸福:为紧邻Minhocão边缘的屋顶提出新的用途,与圣保罗休闲中心的这种可能性进行对话。

Cora Restaurant, therefore, has this happiness: the proposition of a new use for the rooftops on the immediate edges of Minhocão, dialoguing with this possibility of a centrality of leisure for São Paulo.

电梯到达餐厅的大厅,一个可以俯瞰城市一些标志性建筑的大窗户,以及一个由餐厅的操作区雕刻出来的等候台。一边是厨房的视觉效果,另一边是酒吧,与露台有坦诚的对话。

The elevator arrives at the restaurant’s lobby, a large window overlooking some of the city’s iconic buildings, and a waiting desk carved out of the restaurant’s operating areas. On one side, the visuals for the kitchen and on the other the bar, with a frank dialogue with the terrace.

生产区组织了餐厅的中央地带,划分了两个主要房间的流向,被视为俯瞰城市的阳台。南面的休息室有一个可伸缩的屋顶,北面的露台有户外座位,可以清楚地看到Minhocão和市中心。

The production areas organize a central strip of the restaurant that delimit the flows to two main rooms, treated as balconies overlooking the city. A lounge with a retractable roof on the south face, and the terrace on the north face with outdoor seating and clear views to Minhocão and the downtown.

考虑到现有建筑的结构,我们决定使用轻型结构,并将负荷大部分转移到建筑的周边立面。金属结构构成了新建筑的主体,以屋顶上连续的棚子为标志。在外部和内部封闭中,采用了线框式系统,并在水泥板和金属镀层中采用了不同的涂层。

Considering the structure of the existing building, it was decided to use light structures and with the loads largely routed to the perimeter facade of the building. A metallic structure formed the main body of the new building, marked by the succession of sheds on the roof. In the external and internal closures, wire-frame type systems were adopted with varied coatings in cement panels and metallic plating.

因此,新的建筑设计,这个现有建筑的新冠冕,向城市宣布了这个新的用途,这些新的层次对圣保罗建筑的占领。

The new building designs, therefore, this new crowning of the existing building, announcing this new use to the city, these new layers of occupation of São Paulo buildings.

Architects: vapor arquitetura
Area: 175 m²
Year: 2020
Photographs: Arthur Duarte
Architects In Charge:vapor arquitetura
Project Team:Bruno Lopes, Simone Shimada, Rodrigo Oliveira, Thomas Frenk, Zique Lique
Client:Cora
Civil Engineering:Heloísa Maringone
Installations:Edson Prado
HVAC:Tubo Ar
Lighting Design:Auma Estudio
Industrial Kitchen Design Office:Pucci Sifuentes
Visual Identity:Beatriz Dorea
Construction Management:Engeark e Camila Verge
City:São Paulo
Country:Brazil

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注