诺丁山的小别墅,英国伦敦,Francesco Pierazzi

位于诺丁山的梅索内特是一座位于英国伦敦的极简住宅,由Francesco Pierazzi设计。这处房产是一栋位于一楼和二楼的住宅,位于一个20世纪80年代的露台内,可以俯瞰泰瑞·法雷尔爵士和尼古拉斯·格里姆肖爵士1976年设计的类似开发项目。客户希望将陡峭的屋顶空间改造成额外的住宿空间,并重新配置现有的房屋,以改善被忽视的内部。
该方法再次采用了现象学的策略,旨在刺激用户在协商不同空间时的身体,无论是上升还是下降。房子周围的日常活动产生了一种增强的编排,将静态空间转化为动态体验。中间楼层的重新配置旨在减少流通空间,有利于更大的卧室和服务设施。
虽然房屋的砖壳被视为一个空白体积,但楼梯井作为一个主体积内的附属空间设计,从地面到屋顶用桦木胶合板内衬。同时,将无缝灰色地板和白色垂直表面的材料减少到最低限度,以增强木材的自然现象。通过强大的概念方法,可以将空间移交给所有者进行挪用和个性化设置。

Maisonette in Notting Hill is a minimal residence located in London, United Kingdom, designed by Francesco Pierazzi. The property, a maisonette arranged on upper ground and first floor levels, is set within a 1980s terrace overlooking a similar development designed in 1976 by Sir Terry Farrell and Sir Nicholas Grimshaw. The client wanted to convert the steep roofspace into additional accommodations and to reconfigure the existing house to improve the neglected interiors.
Once again the approach adopts a phenomenological strategy devised to stimulate the bodies of the users when negotiating different spaces, whether ascending or descending. Everyday movements around the house generate an enhanced choreography that transforms static spaces into a dynamic experience. The reconfiguration of the middle floor aims to reduce circulation space in favor of larger bedrooms and service facilities.
While the brick shell of the house is treated as a blank volume, the stairwell, designed as a subordinate space within a primary volume, is lined with birch plywood from ground to roof level. Concurrently the materials of seamless grey floors and white vertical surfaces, are reduced to the minimum to enhance the natural property of the timber in its phenomenological role. With a strong conceptual approach the space can be handed over to the owner for appropriation and personalization.

Design: Francesco Pierazzi
Photography: Francesco Pierazzi