法兰德斯乡村住宅,比利时,Atelier 10.8

比利时室内建筑师Atelier 10.8设计了简约的乡村寓所“ Flanders Farmhouse ”,定制细节是设计的内在要素。
这个位于比利时北部的乡村家庭住宅,为比利时的简约设计提供了证明。室内拥有充足的自然光线,经过精心挑选的中性,暖色调和质感的材料。在整个项目中,室内建筑师与业主紧密合作,回应了一份简短的要求,要求乡村环境中具有现代室内装饰元素。在这种开放式布局中,故意缺乏室内门和墙壁会鼓励整个空间的使用。利用材料元素来暗示空间的分离—人字形的木地板与天然石材配对,表明从走廊到用餐区的过渡。厨房细木工的颜色故意与周围墙壁的颜色匹配,让这个焦点元素毫不费力地融合到空间中,而不会使它不知所措。这些设计功能中的每一个都充分体现了对细节的周到关注。墙面柔软的弯曲边缘为空间增添了柔软感,同时彰显了内部的无缝质感。在浴室,天鹅绒绿色的天然石材与葱郁的环境形成了视觉联系。在整个室内,这些材料元素都经过巧妙的选择,将精致,简约的家庭住宅植根于其独特的乡村环境。在浴室,天鹅绒绿色的天然石材与葱郁的环境形成了视觉联系。在整个室内,这些材料元素都经过巧妙的选择,将精致,简约的家庭住宅植根于其独特的乡村环境。在浴室,天鹅绒绿色的天然石材与葱郁的环境形成了视觉联系。在整个室内,这些材料元素都经过巧妙的选择,将精致,简约的家庭住宅植根于其独特的乡村环境。

Belgian interior architects Atelier 10.8 have designed the minimalist rural retreat ‘Flanders Farmhouse’, where bespoke details are intrinsic to the design.
Situated in the north of Belgium, this rural home for a young family is a testament to Belgian minimalist design. Abundant with natural light, the interior features a considered selection of neutral, warm tones and textured materials. The interior architects worked closely with the owners throughout the project, responding to a brief that asked for a modern interior harnessing elements of its rural setting. In this open-plan layout, the purposeful lack of interior doors and walls encourages the experience of the space as a whole. Material elements are utilized to suggest a separation of spaces—herringbone wooden flooring is paired with natural stone, indicating the transition from corridor to dining area. The color of the kitchen joinery is intentionally matched to that of the surrounding walls, allowing this focal element to effortlessly blend into the space and to not overwhelm it. Each of these design features showcases the thoughtful attention to detail that is evident throughout; soft curving edges of the walls add a softness to the spaces, simultaneously highlighting the seamless quality of the interior. In the bathroom, natural stone in velvet green offers a visual connection to the verdant surroundings. Throughout the interior, these material elements have been skilfully chosen to root the sophisticated, minimalist family home in its unique rural setting.B

Design:Atelier 10.8
Photograph:Thomas De Bruyne

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注