Desert X Al Ula游客中心,沙特阿拉伯,KWY.studio

总部位于里斯本的跨学科创意实践KWY.studio设计了“ 沙漠X Al Ula游客中心 ”,这是一个位于沙特阿拉伯Al Ula古老绿洲中的简约展览中心。
乌拉(Al Ula)独特的景观囊括了二十万年的历史,历史悠久的地区最受欢迎的目的地之一是黑格拉(Hegra),这是沙特阿拉伯第一个联合国教科文组织世界遗产,其中有一百多座保存完好的古墓被刻在岩石上。访客中心位于隐藏峡谷的入口,欢迎游客前来沙漠X Al Ula,这是一个现场响应性展览,汇集了来自沙特阿拉伯和周边地区的艺术家。在广阔的沙漠景观中,该中心提供了休息和沉思的空间,以及基本设施,咖啡厅,阴凉的庭院和观景台。精确的棱角结构和简约的白色外墙与周围景观的古老有机形状形成鲜明对比。创新的工作室精心设计了中心,因此其建筑风格进一步彰显了非凡的地理位置。该中心采用当地材料建造,灵感来自原型围墙花园;对本地区建筑的参考。中央庭院以圆形屋顶为框架,享有原始蓝天和醒目的铁锈色岩石的无与伦比的美景。精心放置在低层结构中的窗户通向广阔的景观,为游客提供与景观的直接联系,使我们想起周围自然元素的巨大规模。由圆形屋顶构成,可以欣赏到原始蓝天和醒目的锈色岩石的无与伦比的美景。精心放置在低层结构中的窗户通向广阔的景观,为游客提供与景观的直接联系,使我们想起周围自然元素的巨大规模。由圆形屋顶构成,可以欣赏到原始蓝天和醒目的锈色岩石的无与伦比的美景。精心放置在低层结构中的窗户通向广阔的景观,为游客提供与景观的直接联系,使我们想起周围自然元素的巨大规模。

Lisbon-based multi-disciplinary creative practice KWY.studio has designed ‘Desert X Al Ula Visitor Centre’—a minimalist exhibition center situated in the ancient oasis of Al Ula, Saudi Arabia.
The unique landscapes of Al Ula encapsulate over two-hundred thousand years of history, with one of the historic location’s most sought-after destinations being Hegra—Saudi Arabia’s first UNESCO World Heritage Site containing over one hundred preserved tombs carved into the rock. Situated at the entrance to the Hidden Canyon, the visitor center welcomes visitors to Desert X Al Ula—a site-responsive exhibition bringing together artists from Saudi Arabia and the surrounding region. Within this vast desert landscape, the center offers a space for rest and contemplation, along with basic amenities, a cafe, shaded courtyard, and viewing deck. The precise, angular structure and minimalist white facade serve as a distinctive contrast to the ancient, organic shapes of the surrounding landscape. The innovative studio has thoughtfully designed the center so that its architecture only further highlights the extraordinary location. Constructed using local materials, the center is inspired by the archetypal walled-garden; a reference to the region’s architecture. The central courtyard, framed by a circular roof, offers unrivaled views of the pristine blue sky and striking rust-colored rock. Carefully placed windows in the low-lying structure open out onto the vast landscape, providing visitors with a direct connection to the landscape, reminding us of the sheer scale of the surrounding natural elements.

Design:KWY.studio
Photography:Colin Robertson

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注