“Design Orchard” Incubator ,新加坡, WOHA

零售业的面貌正在迅速变化,企业必须不断发展,摆脱传统的做法。设计乌节 “体现了一种新的概念,它与过时的零售概念保持距离,并提供一种新的生活方式空间。Design Orchard位于新加坡著名的乌节路–亚洲最具代表性的购物大道–的一个重要路口,旨在培养新加坡的新兴创意人才。该建筑结合了零售展示和孵化空间,其设计理念是将从概念到生产以及从展示到零售的所有设计阶段结合起来。凭借这一全新的概念,该建筑从该地区众多的购物中心中脱颖而出,成为乌节路变革的催化剂。

The face of the retail industry is rapidly changing, and businesses have to evolve and move away from traditional approaches. Design Orchard embodies a new concept which distances itself from outdated retail concepts and offers a new lifestyle space instead. Poised at a prominent junction of Singapore’s famous Orchard Road – Asia’s most iconic shopping avenue – Design Orchard aims to nurture emerging Singaporean creative talent. Combining a retail showcase with an incubation space, the building was conceived to combine all stages of design from concept to production and from showcase to retail. With this new concept, the building stands out from the numerous shopping malls in the area and is a catalyst for change for Orchard Road.

这座阶梯式的三层建筑一直倾斜到乌节路和凯恩希尔路的交界处,它的角度使它在地面上的能见度很高。场地面积100%地还给了城市,成为一个可供公众使用的屋顶露天剧场,周围是茂密的花园。乌节设计提供了一个令人兴奋的项目组合,在地面上有一个全高的开放式零售空间。在二层和三层,联合办公式的孵化空间为新兴设计师提供了一个灵活开放的创作环境。

The terraced three-story building slopes down to the junction of Orchard Road and Cairnhill Road, its angle giving it high visibility to and from the ground level. 100% of the site area is given back to the city as a publicly-accessible rooftop amphitheater surrounded by lush gardens. Design Orchard offers an exciting programmatic mix, with an open-plan retail space with full-height frontage at ground level. At levels two and three, co-working style incubation spaces provide a creative environment for emerging designers within flexible open floor plates.

在分层的后部建筑形式之上,屋顶的公共空间有一定的角度,面向街景,形成一个城市圆形剧场,被一个遮阳的屋顶口袋公园所包围,它从屋顶垂下,被超大的混凝土花盆中的树木所强调。这个市民空间还将为与建筑项目相辅相成的活动提供舞台,如户外时装秀、表演和音乐会–以及偶尔的冰淇淋亭–在著名的购物街的独特背景下。零售和孵化空间由位于前门的内部中庭连接,为两个空间提供了视觉连接。

Atop the tiered back building form, the rooftop public space is angled to face the streetscape and forms an urban amphitheater, cocooned by a shaded rooftop pocket park, which drapes down the rooftop and is accentuated by trees in oversized concrete pots. This civic space will also set the stage for events complementary to the building programme such as outdoor fashion shows, performances, and concerts – and an occasional ice cream kiosk – against the unique backdrop of the famed shopping street. The retail and incubation spaces are linked by an internal atrium at the front entrance which provides visual connectivity between the two spaces.

在分层的后部建筑形式的顶部,屋顶公共空间的角度面向街景,形成了一个城市圆形剧场,被一个遮阳的屋顶口袋公园所包围,它从屋顶垂下,被超大的混凝土盆中的树木所强调。这个市民空间还将为与建筑项目相辅相成的活动提供舞台,如户外时装秀、表演和音乐会–以及偶尔的冰淇淋亭–在著名的购物街的独特背景下。零售和孵化空间由位于前门的内部中庭连接,提供了两个空间之间的视觉连接。

Atop the tiered back building form, the rooftop public space is angled to face the streetscape and forms an urban amphitheater, cocooned by a shaded rooftop pocket park, which drapes down the rooftop and is accentuated by trees in oversized concrete pots. This civic space will also set the stage for events complementary to the building programme such as outdoor fashion shows, performances, and concerts – and an occasional ice cream kiosk – against the unique backdrop of the famed shopping street. The retail and incubation spaces are linked by an internal atrium at the front entrance which provides visual connectivity between the two spaces.

Architects: WOHA
Area : 2350 m²
Year : 2019
Photographs :Darren Soh, Patrick Bingham-Hall
Manufacturers : AutoDesk, Kebony, Rice Fields Pte, Rigel Technology Pte
Lead Architects : Wong Mun Summ
Landscape Contractor : Amozonia Pte Ltd
Main Contractor : Sunray Woodcraft Construction Pte Ltd
Structural Engineer : WEB Structures Pte. Ltd.
Landscape : WOHA
Mechanical & Electrical Engineer : Belmacs Pte Ltd
Design Team : Schirin Taraz-Breinholt, Jonathan Choe, Eng Cheng Hui, Jonathan Tan, Evelyn Ng
Clients : JTC Corporation
M&E Engineer : Belmacs Pte Ltd
Precast Contractor : LWC Alliance Pte Ltd
Site Area : 1841.4 sqm
Country : Singapore