Drake’s ,英国,Hawkins\Brown

Hawkins/Brown已经完成了位于伦敦Haberdasher街3号的前工厂的改造,该工厂是英国男装配饰制造商和广受赞誉的优质手工领带制造商Drake’s。

Hawkins\Brown has completed the renovation of a former factory at 3 Haberdasher Street in London for British menswear accessories manufacturer and acclaimed maker of quality handmade ties, Drake’s.

这是一个重要的改造项目,恢复了位于东伦敦科技城社区中心的东路和Haberdasher街拐角处的一座1930年代的经典建筑。

It is a significant renovation project, restoring a classic 1930s building in a prime location on the corner of East Road and Haberdasher Street in the heart of East London’s Tech City neighbourhood.

这座4,320平方米的六层建筑将公司位于克勒肯韦尔的车间和位于罗瑟希特的配送中心重新安置,并将这些服务整合到一个新的伦敦总部,专门用于设计、制造、配送和管理业务(旗舰店仍然位于克利福德街,W1S)。该项目还包括优质办公空间和出租公寓。

The 4,320 sq m six-storey building relocates the company’s Clerkenwell-based workshop and Rotherhithe-based distribution centre and consolidates these services into a new London headquarters dedicated to the design, manufacture, distribution and administration of the business (the flagship store remains on Clifford Street, W1S). The development also includes prime office space and apartments for rent.

该方案是与德雷克公司紧密合作设计的,颂扬了前工厂建筑的轻工业美学,同时通过材料规格和细节设计反映了德雷克公司对传统和工艺的承诺。

The scheme, designed in close collaboration with Drake’s, celebrates the light industrial aesthetic of the former factory building, whilst reflecting Drake’s commitment to tradition and craftsmanship through material specification and detailing.

新的双层玻璃Crittall窗户是这种方法的一个典型例子。克里托尔在埃塞克斯的工厂里手工制作,它们取代了PVC窗户,恢复了哈伯达斯街和东路拐角处的原始玻璃曲线。在英国传统织物中无处不在的人字形图案是细节设计中反复出现的主题,从最初的线切割砖到橡木拼花地板和露台。

该建筑从Haberdasher街进入,有一个入口直接进入工厂商店,展示了一系列的领带和男士配件。一楼还包括一个可容纳16张办公桌的行政区域,一个会议室和一个与包装和配送空间相邻的仓库。区域由Crittall的玻璃屏风划分,以提供整个空间的视觉连接。

The new double glazed Crittall windows are a prime example of this approach. Hand-made locally in Critall’s factory in Essex, they replace uPVC windows, reinstating the original glazed curve on the corner of Haberdasher Street and East Road. A herringbone pattern, ubiquitous in traditional British fabrics, is a recurring motif in the detailing, from the original wire cut bricks to the oak parquet floors and the terrace decking.

The building is accessed from Haberdasher Street with an entrance directly into a factory shop displaying a selection of ties and men’s accessories. The ground floor also includes an administration area for 16 desks, a meeting room and a warehouse with adjoining spaces for packing and distribution. Areas are subdivided by glazed Crittall screens to provide visual connection across the space.

考虑到德雷克强大而忠诚的员工队伍,以及公司为员工创造最佳环境的愿望,设计工作室和工作间占据了一楼,采用自由流动的非层级式布局。领带和配饰的面料和图案是在工作室设计的,而领带的制造过程是在工作间进行的,有18个独立的质量检查的独立工作站。

同样位于一楼的员工食堂是一个明亮通风的空间,有两张长桌,使德雷克的员工可以一起吃午饭。

In recognition of Drake’s strong and loyal workforce and the company’s desire to create the best environment for its employees, the design studio and workroom occupy the first floor in a free- flowing non-hierarchical layout. Whilst fabrics and patterns for ties and accessories are designed in the studio, the tie manufacturing process takes place in the workroom, with individual workstations for 18 separate quality checks.

Also located on the first floor, the staff canteen is a bright airy space that features two long tables to enable and encourage the employees of Drake’s to take their lunch together.

Hawkins/Brown的翻新工程打开了原来的建筑,将其剥去混凝土框架,同时保留和重新使用原来的特征,包括笼式电梯和楼梯间的栏杆,舷窗,混凝土雨棚和临街的时钟,这些都被翻新了德雷克的品牌。

Hawkins\Brown’s refurbishment opens up the original building, stripping it back to its concrete frame whilst retaining and reusing original features including a caged lift and balustrades in the stairwell, port hole windows, concrete canopies and the street frontage clock which has been refurbished with Drake’s branding.

混凝土天花板和柱子被暴露出来,以显示建筑的材料。悬空的天花板已经被拆除,服务管道穿过原来的结构梁以增加天花板的高度。超大的圆盘吊灯减弱了头顶的服务,起到了统一整个楼层的作用,创造了一种无等级的工作空间的感觉。内部使用了玻璃Crittall隔断,创造了一个充满光亮和宽敞的工作环境,并有广阔的视野。地面是抛光砂浆,坚固耐用,可以承受工作站之间手推车的不断移动。

Concrete ceilings and columns are exposed to show the material of the building. Suspended ceilings have been removed and service ducts bored through the original structural beams to increase ceiling heights. Oversized disc pendant lights detract from overhead services and serve to unify the entire floor, creating a sense of non-hierarchical workspaces. Glazed Crittall partitions are utilised internally to create a light-filled and spacious working environment with extensive views out. Floors are polished screed, a robust and durable finish to withstand the constant movement of trolleys being wheeled between workstations.

霍金斯布朗公司与德雷克公司的运营总监克里斯-坦纳密切协商,为其量身定做了内置家具。由中密度纤维板制成,黑色的单元和白色的墙壁为德雷克生产线上色彩鲜艳的织物提供了一个单色的背景。
Built in furniture has been tailor made by Hawkins\Brown in close consultation with Drake’s Operational Director Chris Tanner. Crafted from MDF panels, the black units and white washed walls provide a monochrome backdrop to the brightly coloured fabrics on Drake’s production line.

通过贝文登街的一个单独的入口进入,该计划还包括二楼的主要办公空间出租。

Accessed via a separate entrance on Bevenden Street, the scheme also comprises prime office space for rent on the 2nd floor.

东路的第三个入口可以进入Crafters House,即该项目住宅方面。该项目位于建筑的第三和第四层,由九套公寓组成,可通往公共屋顶露台。德雷克的董事—马克-周和迈克尔-希尔–已经占据了九套公寓中的两套,从而恢复了英国人在商店上面居住的传统。其余七套公寓正在作为租赁物业进行销售。每套公寓,其中两套是复式公寓,都有一个独特的平面图。所有公寓都配备了高质量的设备–包括涂油的橡木镶木地板、黑色Smeg独立式冰箱和开放式厨房/餐桌,创造了一种与整个重建项目一致的仓库美学。

A third entrance on East Road gives access to Crafters House, the residential aspect of the development. Located on the 3rd and 4th floors of the building, it comprises nine apartments with access to a communal roof terrace. Drake’s directors – Mark Cho and Michael Hill – have taken occupation of two of the nine apartments, thereby reinstating the British tradition of living above the shop. The remaining seven apartments are being marketed as rental properties. Each apartment, two of which are duplexes, has a unique floorplan. All are finished with high quality fittings – including oiled oak parquet flooring, black Smeg freestanding fridges and open plan kitchen/diners, creating a warehouse aesthetic in keeping with the entire redevelopment.

Architects: Hawkins\Brown
Area : 4320 m²
Year : 2013
Photographs :Tim Crocker
Manufacturers : Crittall
Structural Engineering : Heyne Tillett Steel
Contractor : Gilbert-Ash
Quantity Surveyor : Jackson Cole
Project Manager : Jackson Cole
City : Greater London
Country : United Kingdom