Edegem 社区中心 ,比利时, Marc Koehler Architects

Edegem的新木材社区中心加强了当地社区。作为一个新的文化和休闲的区域中心,Edegem社区中心和图书馆形成了加强村庄社会结构的 “缺失环节”。以环境责任为核心建造的两个亭子般的体量,由交叉层压木材建成,与遗产地无缝连接,加强了19世纪的花园,成为阅读和思考的绿洲。该建筑与社区一起设计,并为社区服务,具有灵活的内部结构,以适应他们不断变化的需求。该建筑重塑了数字时代的图书馆。它不仅提供了离线阅读的空间,而且还提供了数字媒体、各种课程和社区团体租用的会议室。还有一个图书咖啡馆和一个像小型演示空间一样的楼梯。这个建筑不仅仅是一个放书的地方。它是一个聚会、学习、放松和获得灵感的地方。

Edegem’s new timber community center strengthens the local community. A new regional hub for culture and leisure, Edegem Community Center and library forms the ‘Missing Link’ that strengthens the social fabric of the village. Built with environmental responsibility at its core, two pavilion-like volumes, built from cross-laminated timber, seamlessly connect to the heritage site and enhances the 19th-century garden as an oasis for reading and reflection. Designed with and for the community, the building features a flexible interior that adapts to their changing needs. The building reinvents the library for the digital age. By offering spaces not only to read offline, but also for digital media, all kind of courses and for community groups to rent meeting rooms. There’s also a book café and a staircase that acts like a small presentation space. The building is more than a place for books. It’s a place to meet, learn, relax and get inspired.

公共领域的木材建筑。位于Edegem的新社区中心是公共领域内木材建筑创新的 “黄金标准”。比利时政府表明他们愿意采用替代建筑技术、预制建筑和灵活的建筑。该建筑采用木材设计,这是一种非常健康的建筑材料,可以 “呼吸”。它可以调节湿度,吸收噪音,并具有绝缘性。作为一种生物基材料,它也是一种无限的资源,并具有很好的碳体现性能:建筑在其结构中储存二氧化碳。因此,与混凝土和钢铁建筑相比,木材对气候有积极的影响。其他可持续性方面包括绿色屋顶、智能通风系统、太阳能、热泵和使用灰水冲厕所。

Timber building in the public domain. The new community centre in Edegem is the “Gold Standard” of the innovation in timber buildings within the public domain. The Belgian government demonstrates their willingness to adopt alternative building technologies, prefab construction and flexible architecture. The building is designed in timber which is a very healthy building material that “breathes”. It regulates humidity, absorbs noise, and insulates. As a bio-based material it is also an infinite resource and has a great embodied carbon performance: the building stores CO2 in its structure. So, rather than building in concrete and steel, timber has a climate positive effect. Other sustainability aspects are the green roofs, the smart ventilation system, the solar power, the heat pump and use of grey water to flush toilets.

该建筑的设计是面向未来的。书架可以被视听媒体和混合形式的工作、阅读和会议空间所取代。通过这种对社区基础设施的投资,目的是保持埃德格姆历史中心的宜居性和可行性,使其成为一个适合所有年龄段的地方。

The building is designed to be future-proof. Bookshelves can be replaced by audio visual media and hybrid forms of working-, reading- and meeting spaces. Through this investment in community infrastructure, the aim was to maintain the livability and viability of Edegem’s historic center as an inclusive place for all ages.

开放性的声明。埃德格姆的社区中心是一个开放性的声明,是佛兰德斯木材革命的下一个阶段。一个开放和透明的建筑需要有原创的创新理念来保护太阳和控制温度。这就是为什么所谓的 “荷兰气候幕墙 “被应用于该建筑的原因,因为它利用了被动的太阳能。遮阳板位于玻璃套件的空气间隙内,当有多余的阳光时,遮阳板会自动降低以限制太阳辐射。气隙内的暖空气通过天花板被抽出,在冬季被分配到其他房间。在夏季,气隙中的暖空气被排放到外面,从而防止热量的增加。这个简单的解决方案使建筑能够保持并最大限度地发挥其透明美感。高高的天花板也允许空气流动,防止阅读区过热。

The Statement for openness. The community centre in Edegem is a statement of openness and is the next installment in the timber revolution in Flanders. An open and transparent building requires original innovative ideas for solar protection and temperature control. This is the reason why the so-called “Dutch Climate Façade” has been applied to this building, as it utilizes passive solar energy. The sunshade is located within the air gap of the glazing suite and when there is excess sunlight, the sunshade automatically lowers to limit the solar gain. The warm air within the air gap is extracted via the ceiling and is distributed to other rooms during the winter months. During the summer, the warm air from the air gap is discharged to the outside which prevents heat gain. This simple solution allows the building to maintain and maximize its transparent aesthetic. The tall ceilings also allow air to flow and prevent overheating in reading areas.

大面积的窗户确保了建筑给人以开放、无障碍和包容的感觉。精致的木材框架和外墙被整合在精致而简约的角落细节中,表达了一个轻盈的纪念碑式的、透明而亲切的、以人为本的结构。它象征着一个欢迎和支持的地方政府,相信一个对气候有利的未来。项目组的非常规合作是由Edegem社区委员会和 “Vlaams Bouwmeester “确定的。作为公开征集的结果,Marc Koehler建筑师在2015年被委托设计未来的图书馆。

The large windows ensure the building feels like an open, accessible and inclusive place. The refined timber framework and facade are integrated in refined and minimal corner details that express a light monumental, transparent yet intimate, and human-centered structure. A symbol of a welcoming and supportive local government that believes in a climate positive future. The unconventional collaboration from the project team was defined by the Edegem Community Council and the “Vlaams Bouwmeester”. As a result of an open call, Marc Koehler Architect was commissioned in 2015 to design the library of the future.

由于他们的支持,一个公共建筑的创新设计已经实现。继根特大学校园、健康科学设施大楼和Loker社区中心之后,Edegem社区中心是Marc Koehler建筑事务所设计的第三个木材文化建筑。

Thanks to their support, an innovative design for a public building has been realised. Following on from the Ghent University Campus, Health Sciences Facility Building and the Loker Community Centre, the Community Centre Edegem is the third Timber Cultural Building that Marc Koehler Architects has designed.

Architects: Marc Koehler Architects
Area: 2180 m²
Year: 2021
Photographs: Dennis de Smet
Lead Architects: Carlos Moreira, Marc Koehler Architects
City:Edegem
Country:Belgium

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注