Equador 804 公寓,葡萄牙, DC.AD

Equador 804公寓是一个位于Cascais的翻新项目,面积约为33平方米,旨在通过短期租赁来创收。

Equador 804 Apartment is a renovation project located in Cascais, covering approximately 33m2, aimed at income generation through short-term rental.

拟议的功能方案包括一个厨房和一个卧室,以开放空间的形式,一个浴室,还包括使用户外阳台作为生活空间。由于这是一个相对较小的区域,干预的第一步是消除所有的非结构性元素和墙壁,除了那些配置现有的厨房和浴室,释放整个公寓的宽敞空间。

The proposed functional program included a kitchen and a bedroom, in open-space format, a bathroom, and also the use of the outdoor balcony as a living space. As this is a relatively small area, the first step of the intervention involved the elimination of all non-structural elements and walls, except those configuring the existing kitchen and bathroom, releasing the entire spaciousness of the apartment.

该项目的主题包括明确划分卧室/生活区和功能区/潮湿区,通过应用不同的、对比强烈的材料加以区分。

The project leitmotif consisted of the clear delimitation of the bedroom/living areas and the functional/humid areas, differentiated by the application of different and contrasting materials.

关于卧室/生活区,引入了一个新的元素,它在一次扫除中包含了不同的方面,提供了一种空间上的统一感。这个单一而连续的木制家具沿着公寓的两面围墙呈L形,同时安排了各种价值:在入口处,它作为一个支撑结构,低而纵向,在更大的空间扩展区继续并转变为一张床,并有一个优越的外部视野;在垂直的墙上,它被转换为一个存储区和工作桌。现有墙壁的纹理,即水泥和沙子的粗砂浆,被保留下来,结构梁的混凝土被保留下来。

Regarding the bedroom/living area, a new element was introduced, which, in a single sweep, incorporates various facets offering a sense of spatial unity. This single and continuous wooden piece of furniture is L-shaped along two perimeter walls of the apartment and simultaneously arranges various values: in the entrance, it functions as a support structure, low and longitudinal, which continues and transforms into a bed in the larger spatial extension area with a privileged view to the exterior; in the perpendicular wall it is, then, converted into a storage area and work desk. The texture of the existing walls, a coarse mortar of cement and sand, was kept, with the concrete of the structural beams being left visible.

与这第一个比较清晰和浅色的区域相比,厨房和浴室的潮湿功能区是特别黑暗和抽象的。黑色的陶瓷墙砖被选择来覆盖,连同内部和外部,这些空间的相邻墙壁。所有的附属物品,如卫生设备和木工家具,也都是同样的黑色色调,增强了组合的同质性和完整性。一个灰色的布勒尔织物被插入,它在视觉上划分了空间,并使几个功能之间的关系在一天中得到控制。

In contrast with this first more clear and lighter area, the humid functional areas of the kitchen and bathroom are specifically dark and abstract. Black ceramic wall tiles were chosen to cover, along with the interior and the exterior, the neighboring walls of these spaces. All attached objects, such as sanitary equipment and carpentry furniture, are also in the same black shade, enhancing the homogeneity and integrity of the ensemble. A grey burel fabric was inserted, which visually divides the space and enables control of the relationship between the several functions throughout the day.

阳台区域以前在建筑外墙的颜色是黄色的。在这方面,同样的颜色被选择应用在环氧树脂连续地板上,在这个区域,和在室内,增加了视觉的一致性和流通性。

The balcony area was previously colored in yellow on the exterior walls of the building. In this regard, the same color was chosen to be applied on the epoxy continuous floor, in this area, and on the interior, increasing visual consistency and circulation flow.

Architects: DC.AD
Area: 33 m²
Year: 2021
Photographs: Francisco Nogueira
Architecture:DC.AD, Duarte Caldas
Client:Olala Homes
Project Manager:Catarina Mascarenhas
Project Team:Mariana Marques; Martin Zeliar; Sebastian Sticzay
City:Cascais
Country:Portugal