Fraga 297 大楼,阿根廷, Cottet Iachetti Arquitectos

Fraga 297是一个由四套公寓组成的小型住宅区,位于布宜诺斯艾利斯Chacarita的一个角落地段。这个社区仍然保留着它原有的鹅卵石街道,绿树成荫的人行道,以及低密度住宅结构中的Casas chorizo。然而,在过去的几年里,视听区在2010年成立,创意从邻近的巴勒莫溢出,改变并提升了该地区的活力。新的制作公司、电视工作室、艺术画廊、工作室、餐馆和小型住宅楼已经塑造了一个新的文化和美食的极点,对生活和工作有很大的吸引力。

Fraga 297 is a small housing complex that comprises four apartments and is located in a corner lot in Chacarita, Buenos Aires. This neighborhood still preserves its original cobblestone streets, tree-lined sidewalks, and Casas chorizo in a low-density density residential fabric. Still, the last years have witnessed the creation of the Audiovisual District in 2010 and the creative overflow from the neighboring Palermo, transforming and boosting the area’s vitality. New production companies, television studios, art galleries, ateliers, restaurants, and small housing buildings have shaped a new cultural and gastronomic pole that is very attractive to live and work in.

该项目的第一个指导方针是由三个初始条件确定的:要求的倒角、允许的有限高度以及邻居和该地块的前所有者制定的要求,即避免新建筑阻碍他的天井。这些条件概述了建筑的体积定义以及开口和扩展与城市空间的关系。

The first guidelines on the project were set by three initial conditions: the required chamfered corner, the limited height allowed, and a requirement formulated by the neighbor, and former owner of the plot, to avoid the obstruction of his patio with the new building. These conditions outline the volumetric definition of the building and the relationship of the openings and expansions with the urban space.

该方案形成了一个具有三个外墙的体量,提供交叉通风、不同的方向和视觉效果,并定义了每个单元的构型和规模。一个紧凑的入口大厅和一个安装好的楼梯系统将各单元衔接起来。

The program shapes into a volume with three facades that provide cross ventilation, different orientations and visuals and define the conformation and scale of each unit. A compact access hall and a system of mounted stairs articulate the units.

该建筑有一个钢筋混凝土结构,白色砖石外墙,水泥涂料,木地板和金属细节。入口处有一个绿色的金属门,强调了建筑内部城市空间的连续性,筛选了自然光,校准了城市人行道和大厅之间的视觉效果。

The building has a reinforced concrete structure, white masonry facades, cementitious coatings, wooden floors, and metallic details. The entrance features a green metallic gate that emphasizes the continuity of the urban space inside the building, sifting natural light and calibrating the visuals between the urban sidewalk and the hall.

类型学研究的重点是将四个单元纳入一个统一的整体,并使每个单元的空间性与业主的需求相适应。每个单元都有私人的扩展空间、天井或露台,被认为是其内部空间的延续。这种空间体验类似于房屋的个性,同时又保持了住宅建筑的集体精神。

The typological research’s focus was set on fitting the four units into a unified whole and making the spatiality of each one compatible with the needs of their owners. Every unit has private expansions, patios, or terraces, conceived as continuations of their interior spaces. The spatial experience resembles the individuality of a house whilst maintaining the collective spirit of a housing building.

Architects: Cottet Iachetti Arquitectos
Area : 3875 ft²
Year : 2017
Photographs :Javier Agustin Rojas
Manufacturers : Carpinterías de Aluminio, Moltrasio
Lead Architects : Carlos Cottet, Victoria Iachetti
Collaborators : Arq. Cristian Jaume, Arq. Melina Cocordano
Structural Calcutation : Ing. José Zaldua (calculista), Ing. Rodrigo Saura (colaborador)
Smithy : Arq. Dario Nahmad (Estudio D´Urban)
Construction Company : Ing. Rodolfo Rusalen (Hedir S.A.)
Program : Edificio de viviendas
City : Chacarita
Country : Argentina