Gama 之家,巴西, Studio ArquitetUra

这座特色房屋建于1971年,靠近圣保罗的Ibirapuera公园。由于缺乏自然光,房子里面很暗。它被分割开来,有过多的房间和门,使得空间被隔离,没有通风。此外,侧面的退让也很小,而且有很高的边界墙。一个巨大的挑战是如何为底层的家庭生活空间带来光线和通风。主要的建议是拆掉所有的内墙,使底层成为一个独特的综合环境。第一个困难是实际定位支柱,知道地基的位置和地面的稳定性,因为从最初的施工中,我们只有一个已经被修改过的简化布局图。

The featured house was built in 1971 near to Ibirapuera Park in São Paulo. Due to the lack of access to natural light, it was dark inside. It was compartmentalized and there was an excess of rooms and doors making the spaces isolated and with no ventilation. In addition, the side setbacks were also small and had high boundary walls. A big challenge was to bring light and ventilation to the family’s living spaces on the ground floor. The main proposal was to tear down all the internal walls making the ground floor a unique and integrated environment. The first difficulty was physically locating the pillars, knowing where the foundations were and the stability of the ground since that, from the original construction, we had only a simplified layout plan that had already been modified.

在拆除和确定了支柱的位置后,我们选择了一个新的结构来支撑二楼,并消除了所有的墙壁,特别是拆掉了整个砖石楼梯和包围它的墙壁。金属梁和柱子被计算出来,并在房子中心的周边上打了分。为了加强该结构,我们选择了使其可见,并将其涂成绿色阴影。作为另一项创新,该颜色是在社交媒体上通过公开、普遍的投票选择的。我们用手工金属制品的框架扩大了所有的窗户。在后面,通往后院和一个棚子的折叠门打开,完全释放了空间。在中央的房间里,两个狭窄的窗户被合并成一个更宽的窗户,就像前门的窗户一样。框架的目的是为了提供安全,所以我们可以拆除以前在房子的所有通道空间的栏杆。原来楼梯二楼的一个狭窄的窗户被一个较大的采光窗取代,里面装满了玻璃砖,可以在不损害隐私和安全的情况下提供光线。

After the demolition and the location of the pillars, we opted for a new structure to support the second floor and eliminate all the walls, in special tearing down the entire masonry staircase and the walls that enclosed it. Metal beams and pillars were calculated and scored on a perimeter in the center of the house. To enhance the structure, we chose to make it visible and painted it in a shade of green. As one more innovation, the color was chosen on social media by open, general vote. We enlarged all the windows with frames in handcrafted metalwork. At the back, giving access to a backyard and a shed, a folding door opens, completely releasing the space. In the central room, two narrow windows were merged into a single, wider window as in the window on the front facade. The frames were intended to provide safety so we could remove the bars that were previously in all the access spaces to the house. A narrow window that was on the second floor of the original stairs was replaced by a larger light window, filled with glass bricks that could give light without jeopardizing privacy and safety.

梯子是这个项目的亮点。它与房子里所有其他金属结构的绿色阴影相同,并且是专门为这个项目设计的,它是由弯曲的金属板制成的,有两根沿整个结构延伸的弦杆和一个似乎漂浮的扶手,因为它只在两个点上得到支持。水泥砖地板标志着入口、楼梯和家庭办公空间,并与正上方通过的金属梁对齐,与标志着电视室、客厅和餐厅空间的鱼鳞状分页的陶器木地板接壤。白色的墙壁进一步反映了从窗户进入的光线。其中一个被部分剥落,暴露出建筑的原始结构砖,发挥了整个建筑的纹理和颜色。最后,一个家庭办公空间,也是居民的主要需求之一,被设计在楼梯下面,在一个大书柜前,有一个金属结构和木质书架,沿着楼梯创造的整个高度延伸到二楼的天花板。

The ladder is the highlight of the project. In the same shade of green as all the other metal structures in the house and designed especially for the project, it was made of bent sheet metal with two stringers that extend along the entire structure and a handrail that seems to float as it is supported only at two points. The cement tile floor marks the entrance, staircase, and home office space and aligns with the metal beam that passes just above, bordering the tauari wood floor with a fish scale pagination that marks the spaces of the TV room, living room, and dining room. The white walls further reflect the light that enters through the windows. One of them was partially peeled to expose the original structural bricks of the construction playing with the textures and colors throughout the construction. Finally, a home office space, one of the main resident demands, was designed below the stairs in front of a large bookcase with a metal structure and wooden shelves that extend along the entire height created by the stairs to the ceiling of the second floor.

Architects: Studio ArquitetUras
Area : 160 m²
Year : 2022
Photographs :Julia Novoa
Manufacturers : Dalle Piagge, LDArt, Martipisos
Lead Architect : Luciana Uras
Technical Design : Ana Paula Festa
Construction : Bricks Engenharia
Metallic Frames : Rico Serralheria Artesanal
Metal Stairs : Rico Serralheria Artesanal
Tauari Wood Floor : Martpisos
Structural : HC EngenhariaIntegrada
City : Jardim Luzitania
Country : Brazil