Gapont 之家 ,列支敦士登,uli mayer urs hüssy architekten

建筑师们在2015年建造的Gapont公寓房。这座新建筑与火灾留下的缺口相吻合,与南北两侧的建筑共用墙壁。

The Gapont apartment house that the architects built in 2015. The new building fits into a gap left by a fire, sharing walls with structures on its north and south sides.

为了与相邻的建筑形成一个新的组合,已经在Gapont公寓房中实施的主题在这里再次被采用:适应地形,内部空间结构遵循外部地形;在坚实的绝缘混凝土基础上的木材结构;一个最小的精制外壳。利用现有的地形,开发了一个空间连续体,将交错的分层连接起来。

In order to form a new ensemble with the adjacent buildings, themes that were already implemented in the Gapont apartment house were taken up again here: adaptation to the terrain, with the internal spatial structure following the external topography; timber construction over a solid base of insulating concrete; a minimally refined shell. Working with the existing topography, a spatial continuum was developed that connects the staggered split levels.

在容纳地下室、工作室和厨房的整体绝缘混凝土的基础上,矗立着一个预制的木材建筑,包括一个承重的工厂油漆的架子结构。该房屋配备了木纤维绝缘材料,并以落叶松木板为外墙。

Atop a base of monolithic insulating concrete that accommodates the basement, studio and kitchen stand a prefabricated timber building consisting of a load-bearing factory-painted shelf structure. The house is equipped with wood fiber insulation and clad with larch boards.

Architects: uli mayer urs hüssy architekten
Area : 220 m²
Year : 2021
Photographs :Future Documentation / EO
Lead Architects : Uli Mayer, Urs Hüssy
Architect : Tina Toldo
City : Triesen
Country : Liechtenstein