Gatternweg 住宅楼 ,瑞士, Felippi Wyssen Architects

不仅是建筑体量,而且表面和平面方案也与现有的相邻结构不同。

Not only the building volume, but also the surfaces and floor plan solutions differ from the existing neighbouring structures.

然而,新建筑和谐融合的决定性因素是其强烈的内凹体量,随着它的上升而交错排列:这种动态减少的足迹使体量在视觉上更轻;同时,它在其狭窄的侧面创造了宽敞的露台。

However, the decisive factor for the new building’s harmonious integration is its strongly recessed volume, which is staggered as it ascends: this dynamic reduction of its footprint makes the volume visually lighter; at the same time, it creates spacious terraces on its narrow sides.

所有的外墙都通过黑色涂油的云杉木与周围的绿色环境形成对比。与墙面上的百叶窗一起,它们给建筑带来了一种古老的品质,并发挥了农村基础设施建筑的外观。

All facades contrast with the green surroundings through their black oiled spruce wood. Together with the wall-high shutters, they give the building an archaic quality and play on the appearance of rural infrastructural buildings.

Architects: Felippi Wyssen Architects
Area: 601 m²
Year: 2019
Photographs: Rasmus Norlander
City:RIEHEN
Country:Switzerland

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注