Georgia之家,巴西, ARKITITO Arquitetura

这座乔治亚州的房子是为一个想在舒适的氛围中享受美好时光的家庭设计的,它因其对比强烈的体量而脱颖而出。街道的立面被坚固的矩形体量和橙色的百叶窗所突出,而背面的立面则被大体量的坡屋顶所标示,该屋顶冠以双重高度,面向一个新鲜的花园。

Designed for a family that wanted to enjoy a good time together in a cozy atmosphere and surrounded by natural light, the Georgia house stands out for its contrasting volumes: The street facade is highlighted by the solid rectangular volume and orange louvers while the back facade is marked by the large volume with gabled roofs that crown a double height facing a fresh garden.

空间的相互联系和与花园区域的关系创造了内部和外部空间的整合关系,这种关系被框住后院的大玻璃窗所促进。空间的整合是从带有夹层的双层高度的起居室开始的,夹层可以通往卧室和私密区域,而花园中的树梢似乎也进入了房子的中心。所选择的材料因其对比性而脱颖而出:混凝土块、金属结构和木材构成了不同的纹理,而建筑细节唤起了一种郊区的怀旧感。

The interconnection of spaces and the relationship with the garden areas create a relationship of integration between the internal and external spaces that is facilitated by the large glass window that frames the backyard. The integration of spaces is established from the living room with double height with the mezzanine that gives access to the bedrooms and intimate areas to the treetops in the garden that seem to enter the center of the house. The chosen materials stand out for their contrasts: concrete blocks, metal structures, and wood compose different textures, while the architectural details evoke a sense of suburban nostalgia.

正方形和紧凑的体量,标志着进入房子的通道,也被楼梯所证明,它最初是由混凝土镜面开始的,变成了一个金属瀑布,可以通往夹层。

Defined by its otherness, the square and compact volume that marks the access to the house is also evidenced by the staircase that initially starts with concrete mirrors and becomes a metallic waterfall that gives access to the mezzanine.

Architects: ARKITITO Arquitetura
Area : 442 m²
Year : 2021
Photographs :Fran Parente
Manufacturers : AutoDesk, Blocos e Lajes Itaim, Cortesia, Deca, Marcenaria Meireles, SSA Andaimes, Trimble Navigation
Lead Architects : Chantal e Tito Ficarelli
Design Team : Larissa Ragaini, Dayane Melo, Aurélio Barros, Mariana Olha, e Caroline Cursino
Engineering : 3TX
City : Brooklin
Country : Brazil