GROUNDS 咖啡店,布拉格,KOGAA

GROUNDS是布拉格发展中的卡林区的一个咖啡中心。该中心隐藏在一个充满活力的办公室和住宅街的内部院子里,作为一个邻里咖啡馆,直接从其自己的烘焙厂供应咖啡。为了降低成本,同时也为了了解建筑和空间与生产过程的关系,建筑是与经营这个地方的咖啡社区一起动手设计的。

GROUNDS is a coffee hub in Prague’s developing area of Karlín. Tucked inside an inner yard of a vibrant office and residential street, the hub works as a neighborhood cafe where coffee is being served straight from its own roastery. In order to cut the costs but also learn how the architecture and spaces relate to their production processes, the construction was made hands-on and designed-by-building together with the coffee community running the place.

利用头顶上的自然光,一个半透明的复式物体让光线穿过枢纽的各种功能,所有的功能都在单元内整合和连接。

Taking advantage of the overhead natural light, a translucent duplex object allows light through to the various functions of the hub, all integrated and connected within the unit.

从入口处进一步的空间是专门用于内部的咖啡生产:从原料豆的储存到烘烤、清洗和包装过程。内置的内室是为咖啡测试而设的,既是专业咖啡师机器的陈列室,也是教育研讨会和比赛的场所。该物体的正面朝向入口处,是专门用于食堂和向最终用户出售咖啡的地方。朝着侧墙,一个悬空的橘色金属楼梯通向上部的工作空间,被一个有机形状的波纹塑料墙包裹着。有机设计的方案允许各种植物在角落里生长,并作为天然空气净化器、集尘器的来源,帮助保持咖啡工艺所需的湿度水平的平衡。

The further spaces from the entrance are dedicated to the in-house coffee production: from the storing of the raw beans to the roasting, cleaning, and packaging processes. The built-in inner room is made for the coffee testing, functioning both as the showroom of the professional barista machines and where educational workshops and competitions are taking place. The object’s front side towards the entrance is dedicated to the cafeteria and the sale of the coffee to the final users. Towards the sidewall, a suspended tangerine-colored metal staircase leads to the upper working space, enveloped by an organically shaped corrugated plastic wall. The organically designed plan allows nooks in which a variety of plants are growing and working as a source of natural air purifiers, dust collectors, and helping to keep a balance in the levels of humidity needed for the coffee processes.

内部装修是由以前拆除的项目的80%的建筑工地废料建成的,应用了建筑师关于减少国内建筑工地废料相关问题的目标。悬挂的灯是由一个不活跃的武器工厂回收并喷漆的工业灯,而咖啡桌是现场手工制作的混凝土制品,还有沿墙的木质长椅和垂直的商品墙。吧台是由无涂层的波纹金属板制成的,定制的金属加工台被切割出来,以适应服务过程中需要的所有咖啡装置。

The interior was built by 80% construction site waste of a previously dismantled project, applying the architect’s objective on reducing the issues related to construction site waste in the country. The suspended lights are recovered and painted industrial lamps from an inactive weapons factory, while the coffee tables are hand-made concrete pieces manufactured on-site, as well as the wooden bench running along the wall and the vertical merchandise wall. The bar is made of uncoated corrugated metal sheets and the custom metalworking desk was cut-out to fit all the coffee fixtures needed for the serving process.

该项目是焙烧公司Rusty Nails咖啡生产商Rene Kralovič的创意,他是捷克共和国各种成功酒店项目的幕后推手。这里的想法是将焙烧室的概念扩大到公众,同时也是咖啡师和咖啡专家自我教育的平台,并成为社区的一部分。

The project is the brainchild of roasting company Rusty Nails coffee producer Rene Kralovič, who is behind various successful hospitality projects in the Czech Republic. The idea here was to expand the concept of a roastery to the public, as well as being a platform for baristas and coffee experts to educate themselves and be part of a community.

Architects: KOGAA
Area: 120 m²
Year: 2020
Photographs: Alex Shoots Buildings
Manufacturers: Duro, Duro design, VitrA
Lead Architect: Tomas Kozelsky
Design Team:Alexandra Georgescu, Tomas Kozelsky, Viktor Odstrčilík, Kateřina Baťková, Josef Řehák, Kateřina Čenovská
Client :Rusty Nails Coffee Roasters
Metalworks:DURO design
City:Prague
Country:Czech Republic

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注