GZ 之家,阿根廷, Además arquitectura

这个项目位于格尔尼卡的一个乡村俱乐部内,产生于建造一个由两个家庭居住的具有特殊性的周末住宅的需要。

This Project located inside a country-club in Guernica, arises from the need of building a weekend house with the particularity of being inhabited by two families.

两个家庭都强调公共区域和聚会场所。房子的这个公共空间旨在创造一个简单和持续的氛围。 外部空间和现有的游泳池被引入,以尽可能地释放低层。

Both families made emphasis on the common areas, the gathering places. This public space of the house aims to create a simple and ongoing atmosphere. The exterior space and the existing pool are introduced in order to free the lower level as much as possible.

这座房子突出了与它的环境的关系。从内部到外部。从入口处看,它似乎是封闭的,以一种内省的方式展示自己,但一旦进入,光线和开放性就成为空间的主角。

The house highlights the relationship with its context. From the inside to the outside. It seems hermetic from the access, presents itself in an introspective way but once inside, light and openness became the main characters of space.

作为项目的核心,内部庭院符合通道的要求,将房屋的流通与自身的使用相衔接,由于建筑产生的阴影,在夏天是凉爽的。它为餐厅和它旁边的区域带来空气和光线。在一楼,这个天井是通往私人区域的长廊的一部分,卧室就设在那里。

The inner patio as the heart of the project conforms the access, articulating the circulation of the house to its own use, being cool in summer, due to the shadow generated by the building. It brings air and light both to the dining room and to the areas located next to it. On the first floor, this patio is part of the promenade that leads to the private areas, where the bedrooms are placed.

服务设施和楼梯位于东边和西边,以促进自由的平面设计,同时向北边的画廊和南边的天井开放。混凝土板,由木制松木模板成型,强调了厨房、餐厅和客厅之间的关系。

The services and the staircase were located towards the east and west edges to promote a free floor plan while opening it to the gallery facing north, and to the patio, facing south. The concrete slab, molded by a wooden pine formwork, emphasizes the relation between the kitchen, the dinning and the living room.

在夏季保护下层免受阳光照射的长廊也被用作 “Quincho”,位于公共区域的旁边,这样就有可能将一个与另一个衔接起来,满足更大空间的需求。

The gallery which protects the lower level from the sun during summer season is used also as a “Quincho”, located next to the public area so that is possible to articulate one with another, satisfying the needs of a bigger space.

这座房子的材料寻求一种简单的结构,以及朴素和现代的外观。使用的材料包括波纹金属板、混凝土和深灰色石膏。

The materiality of the house looks for a simple construction together with an austere and modern look. Using materials such as corrugated metal sheets, concrete and dark gray plaster.

Architects: Además arquitectura
Area : 3659 ft²
Year : 2018
Photographs :Gonzalo Viramonte
Manufacturers : Casa Maluart, Electricidad Alsina, Insuma Sur, Kromacolor, San Pietro porcelanato
City:GUERNICA
Country:Argentina