HausKöris住宅,德国克里斯,Zeller&Moye

HausKöris是Zeller&Moye设计的位于德国科里斯(Köris)的简约住宅。私人住宅位于高耸的松树丛中,靠近柏林,紧邻一个湖泊。作为完全由木头制成的结构,该建筑物从地面抬高,以使对景观的影响尽可能小,并避免与季节性潮湿的土壤接触。
住宅曲折的形状是现有树木的位置的结果,导致沿建筑物周边形成小的露台和绿色壁ni。该住宅被组织成不同高度的空间簇,在它们之间提供了物理连接,从而允许了私人空间和开放的共享区域。大窗户将内部空间与周围的景观连接起来,形成全景,形成茂密的绿地。

Haus Köris is a minimalist residence located in Köris, Germany, designed by Zeller & Moye. A private residence is sited amongst tall pine trees on a plot nearby a lake in close proximity to Berlin. As a structure entirely made from wood, the building is elevated from the ground to keep the impact on the landscape as minimal as possible and to avoid contact with the seasonally damp soil.
The meandering shape of the residence is a result of the position of the existing trees resulting in small patios and green niches along the building‘s perimeter. The residence is organized as a cluster of spaces of different heights offering physical connections between them that allow for private spaces and an open shared area. Large windows connect the interior with the surrounding landscape in the form of panoramic views into the dense greenery.

Design:Zeller&Moye
Photography:César Béjar