HEI 学校 ,曼谷, ForX Design Studio

HELSINKI国际学校(HEI SCHOOLS)是来自芬兰的获奖国际幼儿园,HEI曼谷分校位于曼谷中央商务区的素坤逸路,HEI的设计理念是自然创造想象力。斯堪的纳维亚语言不仅用于建筑,而且也用于室内空间和装饰。

HELSINKI INTERNATIONAL SCHOOLS (HEI SCHOOLS) is award-winning international kindergarten from Finland, HEI Bangkok is located on Sukhumvit rd. which is a CBD of Bangkok, HEI is designed by following the concept of Nature creating imagination. Scandinavian language is employed not only in Architecture but also in Interior space and decoration.

所有空间的体量和平面都采用了倒角来软化空间,此外,木条被白色的体量所包裹,以分隔主要空间和流通空间。典型的学习室可以让教师在固定的墙面上使用教学媒体,但却限制了儿童的想象力,HEI学习空间的设计是为了激发儿童的创造力,这里有一个大的单一空间,可以通过使用活动隔断分成4个空间,此外,倾斜的空间被透明墙包裹。

Massing and planes in all spaces are chamfered to soften space, furthermore, the Wooden strip is wrapped white massing to separate main space and circulation space. Typical study rooms accommodate teachers to employ teaching media on the fixed walls but restrict children’s imagination, HEI learning space is designed to provoke children’s creativities, there is a big single space which can divide into 4 spaces by using a movable partition, in addition, leaning space is wrapped by a transparent wall.

此外,还设计了一个天窗,让自然光进入空间,构建儿童的视觉和色彩感。HEI的空间由无限循环连接,允许儿童从一楼跑到二楼,再跑到屋顶,儿童奔跑的自然本能对身体学习非常重要,避免了死角和盲点,使儿童免于躲藏。

Moreover, a skylight is designed to allow natural light to come into the space and construct children’s sense of vision and sense of color. HEI spaces are connected by infinite loop circulation which allowed children to run from the 1st floor to the 2nd and up to the rooftop, children’s natural instinct to run is very important for physical learning and avoiding dead ends and blind spots to save children from hiding.

HEI学校由5个空间组成,分别是位于学校前面的咖啡馆,落客区旁边的行政办公空间,可以让员工和老师看到到校情况,食堂空间可以改成会议室,操场空间,有绿化区和游泳池,位于后院,还有两个模块的学习室,可以分成8个空间。更详细地说,热带建筑理念被运用到空间中,不仅抵达时的开放空间与内部空间和操场空间相连,允许自然通风通过,而且通过在学习空间、走廊和厕所使用天窗来减少照明的能源消耗。

HEI schools consist of 5 spaces which are café in front of the school, admin office space beside the drop off area allows staff and teachers to see arrival, canteen space which can adapt to be a meeting room, playground space, which has a green area and swimming pool, is located at the back yard and 2 modules of study room which can divide into 8 spaces. In more detail, tropical architecture ideas are employed to spaces, not only open space on arrival is connected inside space and playground space which allow natural ventilation pass through, but also energy consumption from lighting is reduced by using skylight in study space, corridor, and toilets.

None

Architects: ForX Design Studio
Area: 2500 m²
Year: 2021
Photographs: DOF Sky|Ground
Manufacturers: COTTO, MDC, TOA
Interior Design: ForX Design Studio
Lighting Design: ForX Design Studio
Landscape: ForX Design Studio
Construction: In Construction
Project Architect:Atta Pornsumalee
Architect And Visualiser:Papitchaya Limthawong, Natnicha Chanadee
Interior Architects:Worawut Eksuwanjaroen, Ladawan Aonsud
Architects:ForX Design Studio
City:Bangkok
Country:Thailand