Hercule住宅,卢森堡蒙多夫莱班,2001

Hercule是2001年设计的位于卢森堡Mondorf-les-Bains的极简住宅。利用该地块的坡度,该房屋的起居区沉入地下,在街道上,提供最大的私密性,并使地面上的视觉足迹降至最低。建筑物的比例被最小化,从而实现了开口的新颖设计以及空间与外部的关系:生活区是完全釉面的南部,并通向露台,因此面积可能翻倍。父母的区域计划在花园楼层的公寓布局中,向东和向西全面开放浴室和卧室。位于+1(+2)地板上的访客/儿童卧室具有相同的质量,而其浴室具有天顶光的优势。

Hercule is a minimal residence located in Mondorf-les-Bains, Luxembourg, designed by 2001. Exploiting the slope of the plot, the house’s living area is sunken underground, on street level, providing maximum privacy and enabling a minimal visual footprint overground. The building‘s proportions are dimensioned to a vital minimum, resulting in a radical design of the openings and the spaces’ relation to the outside: the living area is completely glazed to the south and open to a patio, making it possible to double in size. The parents’ area is planned in an apartment layout on the garden level, fully opening the bathroom and bedroom to the east and west exterior. The visitors’/childrens’ bedrooms located on a +1 (+2) floor have the same quality, while their bathroom benefits of zenithal light.

Design: 2001
Photography:Maxime Delvaux

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注