曲棍球更衣室 ,阿根廷,Estudio Martin Elias Arquitecto

该工程建在罗萨里奥的赛马俱乐部,一个110公顷的大地块位于菲什顿的住宅区,那里有不同的体育和娱乐活动。其总部,”Edificio de la Dulce”,建于1936年,由来自布宜诺斯艾利斯的Estudio Sánchez, Lagos和de la Torre设计和指导。

The work is built in the Jockey Club of Rosario, a large plot of 110 hectares is located in the residential neighborhood of Fisherton, where different sports and recreational activities take place. Its headquarters, “Edificio de la Dulce”, built in 1936, was designed and directed by Estudio Sánchez, Lagos, and de la Torre from Buenos Aires.

在这种情况下,特别是在曲棍球部门,并隐藏在俱乐部的一个大树林之间,该建筑的设计和建造是为了容纳曲棍球的更衣室。最初的想法是让底层尽可能的自由。在这里,干预和与地板的接触是最小的,也尽量不阻碍行人层面的视野。

In this context, specifically in the Hockey sector, and hidden between one of the large groves of the club, the Building was designed and built to house the Hockey Changing Rooms. The original idea was then to leave the ground floor as free as possible. where the intervention and contact with the floor were minimal, also trying not to obstruct the views at the pedestrian level.

在底层,一个大的中庭作为入口和集合点。加强透明度是第一位的。以结构支撑为特征,楼梯、行政办公室、浴室和储藏室都位于其中。这些支撑将主楼层提升到树冠的高度。通过中央楼梯,可以进入一个开放的大厅,可以看到森林和球场的景色,以及通往女士和男士更衣室的通道。在另一端,通过另一个楼梯,在这种情况下是直线型的,你可以进入另一个房间,其特点与主房间相似,并通向访问更衣室。

On the ground floor, a large atrium serves as the entrance and meeting point. Reinforcing the transparency sought first. Characterized by the structural supports, the stairs, administrative offices, bathrooms, and storage are located. These supports raise the main floor to the height of the tree canopy. Through the central staircase there is access to an open hall, with views towards the forest and courts, and to the accesses to the Ladies and Gentlemen’s changing rooms. At the opposite end, through another staircase, in this case linear, you enter another room with characteristics similar to the main one and which leads to the Visiting Changing Room.

整个项目使用三种基本材料建造。裸露的混凝土、铝和玻璃,因为其目的是为了获得形式上的一致性和坚实耐用的支撑材料。更衣室项目提出了失去分配走廊和外部-内部的概念,产生了一个连续的空间,衔接、整合和分配,与自然环境永久互动。

The entire project was built using three basic materials: Exposed Concrete, Aluminum, and Glass since the aim was to obtain formal coherence with solid and durable supporting material. The changing rooms project proposes the loss of the notion of distribution corridor and exterior – interior, generating a continuous space that articulates, integrates and distributes, in permanent interaction with the natural environment.

Architects: Estudio Martin Elias Arquitecto
Year: 2021
Photographs: Ramiro Sosa
Manufacturers: Aluar, Balcarce54, FV, Jose y Daniel Villella, SIRC ILUMINACION, Verona Revestimientos, ferrum, polimix
Masonry: EDECA SA
Construction Managers:Martin Elias, Federico Zegna Rata
Calculation Of Structures:Federico Zegna Rata
Collaborators:Nicolas Del Castillo, Tomas Alonso, Virginia Andriulo, Orlando Alloatti
City:Rosario
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注