House at a Vineyard住宅,瑞士苏黎世,Think Architecture

葡萄园之家是位于瑞士苏黎世的一处极简主义住宅,由Think Architecture设计。独立住宅位于一个大草地上,形成了葡萄园的上边界。一系列由入口、大厅和庭院组成的房间为葡萄园和湖的主轴线设置了舞台,也是对称布局的起点。新建筑占地24 x 20米,每边都有一个切口。
最大的突破是在葡萄园和苏黎世湖的一侧。三米深的阳台延伸到建筑的中心,创建了一个半封闭的庭院,其中一棵孤零零的树被一个下沉的室外休息室框了起来。这个庭院形成了一系列对称排列的接待室,使人一进入就可以欣赏到整个住宅的深度。超高的大厅是房子的中心,也是家庭最重要的生活空间。
从这里,两个探索回路分别通向一楼和地下室。这两个循环提供了通往最重要房间的通道,并能在房子中进行无限的行走。由精致的玻璃纤维增强水泥元件构成的框架将泥土刮过的灰泥近乎自然地物质化。在立面的各个部分都有统一的窗口模块。

House at a Vineyard is a minimal residence located in Zurich, Switzerland, designed by Think Architecture. The stand-alone house is located on a large meadow which forms the upper boundary of a vineyard. A sequence of rooms consisting of entrance, hall and courtyard set the stage for the primary axis in the direction of the vineyard and the lake and are the starting point for a symmetrical layout. The new building occupies a plot of 24 x 20 metres and reacts to each side with a cut in its volume.
The largest break in volume is on the side of the vineyard and Lake Zurich. A threemetre deep veranda extends into the centre of the building to create a semi-enclosed courtyard in which a lone tree is framed by a sunken outside lounge. This courtyard room forms the conclusion to a succession of symmetrically aligned reception rooms which make it possible to appreciate the full depth of the house as soon as one enters. The over height hall is the centre of the house and the most important living space for the family.
From here, two exploration loops lead to the first floor and the basement respectively. The two loops provide access to the most important rooms and enable infinite perambulations through the house. The near-natural materialisation of earthy scraped stucco is held together by a frame of delicate glass fibre reinforced cement elements. A uniform window module features on various sections of the façade.

Design:Think Architecture
Photography:Simone Bossi