28 之家,巴西, Equipe Lamas

28号房屋的建筑呈现为塞拉多生物群落干旱和茂盛景观的延伸。一个寻求宁静和与自然联系的家庭委托建造这个城市避难所,它离巴西利亚的国家会议只有10分钟的路程。

The architecture of the House 28 presents as an extension of the arid and lush landscape from the Cerrado Biome. A family that sought tranquility and connection with nature commissioned this urban refuge located 10 minutes away from the national congress of Brasilia.

7000平方米的面积使得850平方米的建筑得以在地面上展开。花园贯穿整个空间,宽敞的木质和玻璃窗将人们的体验与景观联系起来。

The area of ​​7000 m2 enabled to spread 850m2 of construction on the ground. Gardens permeate the volumetry and generous windows of wood and glass connect the experience to the landscape.

当走过房子时,各种不同的视角被揭示出来。房间有不同的高度,确认了空间的层次感。涂有聚合物砂浆的大面积墙体定义了流动的空间,位于各个方向的开口整合了生活区域。大窗框大多位于东西方向,墙壁位于南北方向。这种朝向允许在日照/日落时有一个戏剧性的自然光效果,以及整个房子的开放视野。

Varieties of perspectives are revealed while walking through the house. The rooms have different heights that confirm a spatial hierarchy. Extensive walls, coated with polymer mortar, define fluid spaces and openings positioned in all directions integrate the living areas. The large windows frames are mostly positioned east west and the walls north south. This orientation allows a dramatic natural light effect during Sunshine / sunset and open views across the house.

朝东的独立卧室确保了家庭成员的隐私。所有三个套房都有一个阳台和一个用于攀爬植物的金属棚架。那里的窗户打开后,可以作为卧室和阳台的座椅。

Independent bedrooms facing east ensure privacy for family members. All three suites have a balcony and a metal trellis for climbing plants. The Windows there, when opened, serve as seats either for the bedroom and balcony.

景观的颜色延续到房子的材料中:瓷砖地板和墙面涂有与巴西利亚的红土相同的颜色。窗框和Ipe木的衬里,证实了归属感。考登钢的金属屋顶结构也模仿了植被的颜色。

The landscape colors continue in the house materials: the tile floor and walls coated fulget has the same color of the reddish earth of Brasilia. The window frames and the lining of Ipe wood, confirm the sense of belonging. The metal roof structure in corten steel also mimic among vegetation.

在使用传统编织地毯不切实际的地方,有三块带有几何图案的彩色地毯:入口、厨房和餐厅。

There are three Colored Carpets tiles with geometric designs where the use of traditional woven carpet would be impractical: entrance, kitchen and dining room.

在一个古老的Jatoba树下的露台旁边,有一个涂有白色区域大理石的长方形水池。这是一个对话池,整个池子都有一个长凳,两边是木质甲板。

Next to the terrace under an old Jatoba tree, there is a rectangular pool coated with white regional marble. It is a conversation pool with a bench along its entire length and flanked by wooden deck.

这座房子有混合结构:混凝土支柱和金属结构的盖子。覆盖物收集的雨水被引导到一个地下水库,在干旱时期用于花园灌溉。太阳能电池板全年为水和游泳池供暖,倾斜的窗户使每个房间都有交叉通风和自然光。

The house has mixed structure: concrete pillars and cover in metallic structure. Rainwater collected by the coverage is directed to an underground reservoir serving the garden irrigation during dry period. Solar panels heat the water and the pool throughout the year and tilting windows allow cross ventilation and natural light in every room.

在室内,建筑师塞缪尔-拉马斯和巴西及国际设计大师设计的作品充满了玩味和轻松的精神。Sergio Rodrigues, Jorge Zalszupin, Tenreiro, Jean Gillon, Geraldo de Barros, Lucio Costa, Lina Bo Bardi, Campana brothers, Vico Magistretti, Charles Eames, Antonio Bonet, Pollock和Achile Castiglioni等。

For the interior, a playful and relaxed spirit with pieces designed by the architect Samuel Lamas and masters of Brazilian and international design: Sergio Rodrigues, Jorge Zalszupin, Tenreiro, Jean Gillon, Geraldo de Barros, Lucio Costa, Lina Bo Bardi, Campana brothers, Vico Magistretti, Charles Eames, Antonio Bonet, Pollock and Achile Castiglioni among others.

景观设计是森林的延伸,当地的树木和灌木群一年四季都很茂盛,吸引鸟类。在中央花园,一棵被称为珊瑚树的本地树Erythrina Mulungu,经常会给入口大厅带来红花地毯的景色。

The landscaping is an extension of the Woods with native trees and shrubs masses that flourish throughout the year to attract birds. In the central garden, a native tree Erythrina Mulungu, known as coral tree, will often bring to the Entrance hall, the view of a carpet of red flowers.

Architects: Equipe Lamas
Area : 850 m²
Year : 2016
Photographs :Haruo Mikami
Manufacturers : Arquivo Contemporâneo, Arte ofício, Galeria Renome, Ibramar, Imax, Light Design, Light Design+Exporlux, Lumini, Ornatos, Talentus marcenaria, Vitral, galeria Clima
Engineering And Incorporation : Ruy Lamas
Engineering : Eng. Ruy Lamas, Eng. Júlio Novita, Eng. Vladimir Barbán
Interior Design Collaborator : João Carlos Ramos Magalhães
Paisagismo : João Fausto Maule
Architect In Charge : Samuel Lamas
Design Team : Samuel Lamas, Ruy Lamas, Anderson Magallães
City : Brasília
Country : Brazil