FANU 之家,葡萄牙, Bruno Dias Arquitectura

在安西奥村的葡萄园里,在一个平缓的大斜坡上,在橡树和橄榄树的点缀下,这个项目产生了。房子消失在植被中间,总是最大限度地保留了原有的自然环境。这种保护,是定义植入工作的座右铭。
In the vinicity of the Ansião Village, on a ground with gentle and large slope, punctuated by oaks and olive trees, the project arises. The house is lost in the middle of the vegetation, always preserving the greatest amount of preexisting nature. This preservation, is the motto for the definition of the implantation of the work.

这座房子是由一条主轴线组织的,这条轴线不仅要解决整个功能方案,而且要成为社会区域和私人区域的分界元素。这座房子在一个单一的地基上发展,从地面上略微抬高。这是从地方和它的特点出发的,与现有的地面有一些接触点,希望能与之融合。

This house is organized from a main axis, this axis aims not only to solve the whole functional program, but also to be the delimiting element of the social zones and the private zones. The house develops on a single fllor, slightly raised from the ground. This is gerenated from the place and its characteritics, with some points of contact with the existing ground, aspiring to merge into it,

施工中采用的解决方案使用了少量的材料,使其具有自然界中的简洁性。两块混凝土板定义了外部形状,创造了巨大的自由度,因此,在创造内部空间方面具有多样性。这些给了他们与外部的渗透性。这些隔间不再局限于它们的墙壁,随着大跨度的开放,它们被限制在大自然中。

The adopted solution in the construction uses a small range of materials, giving it the simplicity found in Nature. Two concrete slabs define the exterior shape, creating a great freedom and, consequently, diversity in the creation of interior spaces. These give them a permeability with the outside. The compartments are no longer limited to their wall, with the opening of large spans, and are limited to Nature.

Architects: Bruno Dias Arquitectura
Area : 588 m²
Year : 2016
Photographs :Hugo Santos Silva
Manufacturers : Canalização Alvorgense, Construções Sá Freire, Gesso Cartonado e Reboco Carlos Silva e Miguel Ferreira, Magicube, Systalprof
Constructor : Construções Sá Freire
Client : Nuno Costa & Fátima Ramalho
Team : Bruno Lucas Dias, Humberto Lopes, Joana Zuna, Eugénia Gomes
City : Ansião
Country : Portugal