Jardim América 之家,巴西,TODOS Arquitetura

为两个相邻的不同的房子创造一个独特的身份:这就是位于圣保罗市Jardim América的这个项目的开始。第一座房子具有殖民主义风格,屋檐下有明显的木材;第二座房子较小,看起来像圣保罗典型的两层楼房,有混凝土板屋顶。

Creating a unique identity for two neighboring houses that were different from each other: that is how begins this project located in Jardim América, in the city of São Paulo. The first of them featured a colonial style, with apparent wood under the roof eaves; the second one, smaller, looked like the typical two-story houses of São Paulo, with a concrete slab roof.

现在,固定在两座建筑正面的金属格子板将房屋的上部连接起来。一些窗户有框架延伸,其中有内置的花箱。在底层,覆盖着陶瓷瓦片的门廊屋顶围绕着房子延伸。同样的赤土色调出现在金属板门上。过去分隔两座房子的通道得到了一个景观工程,现在是一个户外生活空间。

“在室内,我们做了一个比我们计划的更坚定的干预来连接空间。在外面,我们用醒目的元素来创造身份,将两座房子变成了一个整体”。

燃气壁炉被放置在由花岗岩Brasília制成的盒子里。大窗户–请注意,它们的高度指导了整个开口的排列和社交区的装饰材料–取代了旧的窗户。分隔的空间让位于几乎没有隔断的开放房间。

来自Marcenaria Baraúna的书柜伴随着Flávio Cerqueira的雕塑。在客厅和厨房之间,弯曲的墙壁上覆盖着条状的沥清白花岗岩Itaúnas–它们之间的缝隙隐藏着墙上艺术品的悬挂硬件,这些艺术品可以在房间里移动。

Now, a metallic lattice panel fixed on the front facade of the two buildings connects the upper section of the houses. Some of the windows got frame extensions in which there are built-in flower boxes. On the ground floor, the porch roof covered with ceramic tiles extends itself around the house. The same shade of terracotta appears on the metal sheet gate. The passageway that used to separate the two houses got a landscaping project and now is an outdoor living space.

“In the interiors, we made a more assertive intervention to connect the spaces than we had planned. Outside, we used striking elements to create the identity that transformed the two houses into one.”

The gas fireplace is placed in the box made of granite Brasília. Large windows – note that their height guides the entire alignment of the openings and the finishing materials of the social area – take the place of the old windows. The compartmentalized spaces gave way to open rooms with few partitions.

The bookcase from Marcenaria Baraúna accompanies Flávio Cerqueira’s sculpture. Between the living room and the kitchen, the curved wall is covered with strips of levigated white granite itaúnas – the gaps between them hide the hanging hardware for the wall artworks, which can be moved around the room.

天然石餐桌是由Todos Arquitetura设计的。双联画没有像通常那样并排放在平面上,而是挂在垂直的墙壁上,更有吸引力。复古的柜子是在一家古董店找到的。住户是一位表面设计师,在花园旁边为她的工作室建立了这个空间。抛光的黄铜门界定了社交区和厨房之间的界限,与备餐空间的柔和色调形成了良好的对比。电视会议和学习是在二楼的这个房间进行的,紧挨着孩子们的房间。孩子们的套房也呈现出同样的风格,元素少,色调中性。主卧室有一个中性的装饰,有舒适的纹理材料。

The natural stone dining table is designed by Todos Arquitetura. Instead of being placed side by side on a flat surface, as usual, the diptych is more attractive hanging on perpendicular walls. The vintage cupboard was found in an antique shop. The resident, a surface designer, established the space for her studio next to the garden. The polished brass door defines the limits between social area and kitchen, a good contrast to the soft palette that colors the meal preparation space. TV sessions and study take place in this room on the second floor, next to the kids’ rooms. The kids’ en suites present the same style, with few elements and a neutral palette. The master bedroom has a neutral decor, with cozy textured materials.

Architects: TODOS Arquitetura
Area : 400 m²
Year : 2021
Photographs :Fran Parente
Project Team : Fábio Mota, Lais Delbianco, Mauricio Arruda, Rogério Gurgel, Guilherme Fiorotto, Ricardo Britto, Carol Lindenberg, Marcela Silveira, Malu Okasaki
Landscape Design : Gabriella Ornaghi, Bianca Vasoni
City : São Paulo
Country : Brazil