Thalwil 之家,瑞士, Harry Gugger Studio

Thalwil别墅坐落在一个陡峭的斜坡上,树木茂盛,可以看到苏黎世湖的壮丽景色。这些特定的场地条件决定了项目的起源。

Thalwil House is embedded in a steeply sloping, wooded plot with a magnificent view of Lake Zurich. These site-specific conditions determined the genesis of the project.

由于场地条件的限制,房子的基本形状不可避免地是一个由建筑规范线和森林距离线的结果形成的多边形。根据建筑和分区的要求,一个交错的高度被开发出来,有一个地下室,两个完整的楼层,和一个部分后退的阁楼层。

Due to the constricting site conditions, the basic shape of the house is inevitably a polygon formed by the result of the regulatory building line and the forest distance line. In accordance with the building and zoning requirements, a staggering height is developed with a basement, two full floors, and a partially set-back attic level.

对窗台规则的创造性使用和对楼层的分层安排,最大限度地利用了地块,使房屋具有令人惊讶的空间慷慨性和多样性。为了让窗台看起来像建筑法规定的外墙碎片,它们从一个清晰可辨的弯曲线向东和西折出。这使得在狭窄的南侧形成了精心设计的房间,以及一个宽敞的屋顶平台。

The inventive use of the bay window rule and the arrangement of the floors as split levels make maximum use of the plot and give the house surprising spatial generosity and diversity. In order to allow the bay windows to appear as facade fragments, as required by building law, they are folded out in the east and west from a clearly recognizable bend line. This allows well-tailored rooms to be formed on the constricted south side, as well as a spacious roof terrace.

与陡峭的地形有关,分层设计允许在各层的梯田户外空间以最佳方式嵌入到地形中。一个宽大的楼梯与短程的楼梯创造了一个自然的空间环境。混凝土板位于承重的砖块内侧。外部保温层由原地的混凝土外壳保护。同时,混凝土围护结构确保了从地下到地上的立面结构的简单而有效的过渡。

In relation to the steep topography, the split levels allow for optimal embedding into the terrain with terraced outdoor spaces on all levels. A generous staircase with short flights of stairs creates a natural spatial context. The concrete slabs rest on a load-bearing brick inner leaf. The exterior insulation is protected by in situ concrete shells. At the same time, the concrete envelope ensures a simple and efficient transition from the below-ground to the above-ground façade structure.

为了使房屋具有矿物质感并加强其可塑性,混凝土外墙的表面采用了丛林锤击法。混凝土所选择的颜色是一种浅色的、温暖的米灰色。宽大的窗户是由橡木框架构成的,看起来像是由光滑的石头檐口围成的。事实上,这些檐口是未经处理的脱模混凝土。

To give the house a mineral texture and strengthen its plastic presence, the surface of the concrete facade is bush-hammered. The chosen color for the concrete is a light, warm beige-gray. The generous windows are constructed of oak frames and appear to be bordered by a smooth stone cornice. In fact, the cornices are untreated off-form concrete.

花园的设计参考了当地的环境,可以看到景观和直接相邻的森林。梯田式的开放空间被划分为四个花园区:森林花园、花园小树林、多年生植物花园和草药花园。一条弯曲的环形道路连接着这些花园区。在一个分阶段的编排中,人们被引导穿过不同的花园空间和它们的情绪,这些情绪在一天中的季节和时间里不断变化。

The garden design makes reference to the local environment with its views of the landscape and the directly adjacent forest. The terraced open space is divided into four garden zones: the forest garden, the garden grove, the perennial garden, and the herb garden. A curved circular path connects the garden zones. In a staged choreography, one is guided through the different garden spaces and their moods, which constantly change during the course of the seasons and times of the day.

Architects: Harry Gugger Studio
Area : 390 m²
Year : 2021
Photographs :Daniela Burkart
Manufacturers : Duravit, BRUSTOR, Nemo Lighting, Schenker blinds, V-Zug, Van der Sanden
Landscape Architecture : Vogt Landschaftsarchitekten
Structural Engineers : Schnetzer Puskas
Electric Engineers : R&B Engineering
Building Physics Adviser : Bakus
Design Team : Harry Gugger, Victor Wichrowski, Gonzalo Ampudia, Jasmine Graham
Cost Planning : Eitel & Partner
Building Technology : Häusler AG
City : Thalwil
Country : Switzerland