橄榄树上的房子 ,西班牙, Gallardo Llopis Arquitectos

地方、瞭望台和橄榄树

一块边缘不规则、坡度陡峭的地块,坐落在一片广阔的梯田上,种植着大量的中年橄榄树。在地平线上,可以看到未受破坏的山谷景色……房子是一个放松和休闲的地方,甚至可以将自己与世界隔离……一个绿洲。

The place, the lookout and the olive trees

A parcel with irregular edges and a steep slope, enthroned upon a broad range of terraces sustaining a large amount of middle-aged olive trees. Over the horizon, the unspoiled views of a valley… the house as a place to relax and unwind, maybe even isolate yourself from the world… an oasis.

该项目尊重现有的梯田和橄榄树的调节,站在这些梯田和橄榄树的顶部作为一个望远镜。景观景色将被视为理想的地方,几乎是以一种浪漫的方式。因此,该提案诞生于对一个地方的追求,从那里可以欣赏到广阔的山谷和遥远的山脉,利用土地的自然倾斜。

The project respects the modulation of the existing terraces and olive trees, standing as a lookout over the tops of these. The landscape scenery is to be perceived as the ideal place, almost in a romantic way. Therefore, the proposal is born from the pursuit of a place from which to admire the vast valley and distant mountains, taking advantage of the natural inclination of the land.

因此,它成为一个分层的房子,整合了生活空间,作为对原有的橄榄树的眺望,这些橄榄树赋予了景观以个性,同时也给空间带来了质量。

Consequently, it becomes a split-level house that integrates the living spaces, functioning as a lookout over the preexisting olive trees that endow the landscape with character while bringing quality to the space.

房屋的朝向确保了全天的良好照明。一个有效的朝南的屋顶保护了夏季强烈的阳光,但同时也允许冬季的太阳入射。游泳池的表面闪烁着鲜艳的反光,放大了周围的景色,成为沉思日落景色的理想场所。从东北方向的道路到房子的通道,在形式上是不透明的。一面石墙标志和突出了这个通道,为整个通往室内的道路提供了隐私。

The orientation of the house ensures a good illumination throughout the whole day. An effective south-facing roof protects from the intense summer sun, but at the same time allows for solar incidence in winter. Vibrant reflections shimmering over the surface of the swimming pool amplify the view of the surroundings being an ideal place to contemplate the view of the sunset. The Access from the northeast road to the house, is formally more opaque. A stone wall marks and highlights the access, providing privacy throughout the path to the interior.

在室内,起居室-餐厅和厨房作为一个透明的中心点,与走廊相连。由于透明的侧板打开了天窗下的花园,走廊在空间和照明方面得到了特殊的质量。主卧室是一个独特的方向,西南方向,保证了它不可或缺的隐私。内部空间可以扩展到木工之外,这要归功于一个屋檐,它将视野集中到一个更私人的花园,并有一棵古老的橄榄树作为主导。

Inside, the living-dining room and kitchen function as a diaphanous centerpiece, connecting with the corridor. Thanks to the transparent side panel that opens to a garden under the skylight the corridor gets special quality in space and lighting. The master bedroom is the piece that relishes in a unique orientation, southwest, guaranteeing its indispensable privacy. The interior space can be extended beyond the carpentry thanks to an eave focusing the views towards a more private garden, with the dominant presence of an old olive tree.

该项目不仅通过其形式或体量,而且通过其材料,寻求传达感情。每一种材料的使用都带来了一种质感、一种光芒和一种印象,创造了一种独特的氛围。干石、木材、石膏和玻璃被选为基本元素。石头使延伸到房子以外的墙体物质化,增强了坚固的感觉,将它们与原来的露台联系起来。

The project seeks to convey feelings, not only through its form or volumetry, but also through its materials. Each of the materials used brings a texture, a radiance, an impression, creating a unique atmosphere. Dry stone, wood, plaster and glass are chosen as basic elements. The stone materializes the walls that extend beyond the house enhancing the feeling of robustness, linking them with those of the original terraces.

木材,主要出现在入口处,给人以温暖,它的布局,在薄薄的木条上,试图产生一种轻盈和优雅的感觉。体积,仿佛是一块雕刻好的石膏,在连续的白色砂浆中呈现,实现了一个统一的和坚实的效果。它的颜色,白色,增强了房子的亮度。大面积的玻璃窗允许光线进入房子,反过来又可以从里面欣赏到风景。

The wood, mainly present in the entrance, gives warmth and its disposition, in thin strips of wood, tries to generate a sensation of lightness and elegance. The volumetry, as if it were a block of sculpted plaster, is presented in a continuous white mortar, achieving a unitary and solid effect. It`s color, white, enhances the luminosity of the house. The large glazing allows the light to invade the house and in turn to contemplate the views from inside.

房子的实施,加上内部和外部空间的连续性,以及所选材料引起的情感,暗示了在现有的橄榄树上建立一个瞭望台的概念,从那里你可以欣赏到山谷的广阔景色,并通过水的反射来加强。

The implementation of the house, together with the interior and exterior continuity of the spaces and the emotions evoked by the chosen materials, suggest the concept of a lookout over existing olive trees, from where you can admire the broad views of the valley enhanced by the reflections of the water.

Architects: Gallardo Llopis Arquitectos
Area : 233 m²
Year : 2016
Photographs :Germán Cabo
Manufacturers : Andreu World, JUNG, Guardian Glass, Corian® Design, Flos, Levantina, Parex-Group, Placo
Builder : BFM Aedificatoria
Structure : Estructuras singulares, David Gallardo
Acoustics : ACARMA, Ana Llopis Reyna
Thermal : ACARMA, Ana Llopis Reyna
City:VALENCIA
Country:Spain