山上的房子,丹麦, Arcgency

嵌入当地传统的Arcgency在Vallekilde民俗学校用可再生材料建造员工宿舍,由当地工匠制作。

Embedded in local tradition Arcgency builds staff accomodation in renewable materials, by local craftsmen at Vallekilde folk school.

你如何吸引合格的教育工作者到丹麦农村的一个村庄?自1865年以来,Vallekilde højskole一直是教育、新知识和好奇心的集中地。学校是当地社区的一个重要组成部分。建筑传统和手工艺教学塑造了整个村庄。山上的房子是学校的最新成员。根据学校的需要,它可以作为住宅、招待所,以及艺术家或音乐家在夏季的居住地。这座房子紧挨着学校的果园,位于俯瞰Lammefjord圩田肥沃土壤的斜坡上。景观、当地社区和特色住房的协同作用使Vallekilde成为理想的生活和工作场所。

How do you attract qualified educators to a village in rural denmark? Since 1865 Vallekilde højskole has been a focal point for education, new knowledge and curiosity. The school is a vital part of the local community. The architectural tradition and teaching of craftsmanship has shaped the entire village. House on the hill is the newest addition to the school. Depending on the school’s needs it can function as a dwelling, guest house, and residency for artists or musicians during the summer months. The house is placed next to the school’s orchard on a slope overlooking the fertile soil of the Lammefjord polder. The synergy of the landscape, the local community and the characteristic housing makes Vallekilde a desirable place to live and work.

保持简单
房子的内部是由木材建成的。该项目实现了其雄心壮志,即只使用健康的可持续材料,并保持简单,以确保由当地木匠组成的小团队在现场施工是可行的。木结构建筑采用木纤维保温,并以落叶松为外墙,这种材料以其耐用性、高密度和防风雨特性而闻名。除了有助于营造良好的室内气候外,用木材建造的建筑从大气中清除的二氧化碳比它通过制造增加的二氧化碳还要多。内部经过碱液处理,使木材具有自然和触感的表面–外部被涂成黄色和红色,这是因为学校著名的体操馆是由建筑师Martin Nyrop设计的,他因设计哥本哈根市政厅而闻名。

Keeping it simple
Inside out the house is built from wood. The project has lived up to its ambition to use only healthy sustainable materials and to keep things simple to ensure it was feasible to build on site by a small team of local carpenters. The timber frame construction is insulated with wood fiber and clad in larch, a material known for its durability, high density and weatherproofing properties. Besides contributing to a good indoor climate, building in wood removes more CO2 from the atmosphere than it adds through manufacture. The inside has been treated with lye leaving the wood with a natural and tactile surface – the outside is painted in yellow and red owing to the Schools famous gymnastics come village hall by architect Martin Nyrop who is best known for designing Copenhagen city hall.

极简主义的房子宽敞的空间
这座房子由两个体量组成,由一个温室连接在一起–这种配置可以实现多样化使用。当作为一个家庭的住宅使用时,温室成为一个宽敞的入口和冬季花园,为不大的占地面积增加了额外的空间。作为共享住房时,温室成为一个公共空间,允许居民之间的非正式会议。

Minimalist house generous space
The house consists of two volumes tied together by a greenhouse – a configuration that enables diverse use. When used as a one family home the green house becomes a generous entrance and winter garden adding extra space to the modest footprint. Used as shared housing the green house becomes a communal space allowing informal meetings between inhabitants.

在过去的一个世纪里,该地区壮观的光线、变化的天空和景观吸引了艺术家和画家–这些日常元素通过建筑得到了赞美。你会发现圆窗框住了风景并创造了一个思考的空间,斜屋顶下高高的窗户使天花板充满了光线,使室内的木质表面充满了活力,而厨房里的全景让你的视线游离在地平线之外。

The spectacular light, the changing sky and the landscape of the region has attracted artists and painters over the last century – these everyday elements are celebrated through the architecture. You find the round window framing the view and creating a space for thought, the windows placed high under the pitched roof flooding the ceiling with light, bringing the interior wooden surfaces to life, and the panoramic view that meets you in the kitchen allowing your sight to wander beyond the horizon.

Architects: Arcgency
Area: 150 m²
Year: 2020
Photographs: Stine West Frederiksen
Lead Architects: Mads Møller
Landscape: Arcgency
Engineering: Nem ingeniør
Design Team Leader:Mads Møller, Camilla Lemb Nielsen, David Kofod, Kasper Prochownik
Clients:Vallekilde Højskole
City:Vallekilde
Country:Denmark

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注